Копчене куряче філе
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете познайомитися з процесом копчення, то почніть знайомство з копчення курячого філе. Доступні продукти, нехитрий процес - це все що потрібно новачкові. Ділюся улюбленим рецептом!
Для копчення використовуйте тирсу фруктових дерев або вільхи. Не можна використовувати хвойні породи дерев, т.К. Вони виділяють смолу. Для маринаду я б не рекомендувала брати великий букет спецій, він все одно заглушиться при копченні. Дотримуйтесь рецептурою. Хай щастить!
- Куряче філе - 5 штук (половинки курячих грудок)
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки (велика, без гірки)
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У глибоку чашу викладіть чисте і сухе куряче філе. Посипте сіллю, чорним перцем і паприкою. Натріть руками кожну частину.
Затягніть плівкою чашу і приберіть в холодильник від 8 до 12 годин.
Перед копченням підготуйте коптильню. Коптити будемо гарячим способом. На дно коптильні висипте тирса фруктових дерев (слива, вишня, яблуня) або вільхи. Збризніть злегка водою.
На решітку коптильні викладіть куряче філе на невеликій відстані один від одного. Встановіть решітку в коптильню, закрийте кришкою і поставте на вогонь (в моєму випадку це був мангал). З цього моменту засічіть 30 хвилин.
Після закінчення часу акуратно дістаньте грати з копченим філе.
Файл прохолодно. Витримайте в холодильнику мінімум дві години. Після закуску можна подавати до столу.
Смачного!