Рецепт Копчене куряче філе фото

Копчене куряче філе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
На природу
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 12 г. 30 хв.

Якщо ви хочете познайомитися з процесом копчення, то почніть знайомство з копчення курячого філе. Доступні продукти, нехитрий процес - це все що потрібно новачкові. Ділюся улюбленим рецептом!

Опис приготування:

Для копчення використовуйте тирсу фруктових дерев або вільхи. Не можна використовувати хвойні породи дерев, т.К. Вони виділяють смолу. Для маринаду я б не рекомендувала брати великий букет спецій, він все одно заглушиться при копченні. Дотримуйтесь рецептурою. Хай щастить!

  • Куряче філе - 5 штук (половинки курячих грудок)
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки (велика, без гірки)
  • Чорний перець - 1/2 чайних ложки
  • Паприка - 1/2 чайних ложки
копчене куряче філе - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
копчене куряче філе - фото крок 2
У глибоку чашу викладіть чисте і сухе куряче філе. Посипте сіллю, чорним перцем і паприкою. Натріть руками кожну частину.
копчене куряче філе - фото крок 3
Затягніть плівкою чашу і приберіть в холодильник від 8 до 12 годин.
копчене куряче філе - фото крок 4
Перед копченням підготуйте коптильню. Коптити будемо гарячим способом. На дно коптильні висипте тирса фруктових дерев (слива, вишня, яблуня) або вільхи. Збризніть злегка водою.
копчене куряче філе - фото крок 5
На решітку коптильні викладіть куряче філе на невеликій відстані один від одного. Встановіть решітку в коптильню, закрийте кришкою і поставте на вогонь (в моєму випадку це був мангал). З цього моменту засічіть 30 хвилин.
копчене куряче філе - фото крок 6
Після закінчення часу акуратно дістаньте грати з копченим філе.
копчене куряче філе - фото крок 7
Файл прохолодно. Витримайте в холодильнику мінімум дві години. Після закуску можна подавати до столу.
копчене куряче філе - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти