Смажене сало з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Смажене сало з цибулею - цієї справжній чоловічий сніданок - дуже ситний і смачний. Іноді я готую цю страву в якості обіду. Виходить досить Жирненький, але з чорним хлібом і зеленою цибулею, що треба!
Смажене сало з цибулею - моя улюблена страва на сніданок. Особливо добре підходить в холодний період, коли хочеться більше м'яса, більше жирного, але влітку я іноді теж готую смажене м'ясо з цибулею і подаю з картоплею. Одного разу спробував приготувати цю страву на багатті в чавунній сковорідці і залишився в повному захваті. Сало і цибулю придбали найсмачніше присмак нагару чавуну. Незабутні смакові відчуття!
- Шматок сала - 200 грам (з м'ясними прошарками)
- Цибуля - 3 штуки
- Сіль - - За смаком
- Зелена цибуля - - За смаком (не обов'язково)
Сало має бути досить жирне з м'ясними прошарками. Нарізаємо його пластинами і потім на невеликі шматочки.
Цибулю ріжемо кільцями.
Сало відправляємо обсмажувати в суху сковорідку. Сало має пустити свій сік. Обсмажуємо його, весь час перемішуючи, близько 10 хвилин.
Потім в сковорідку додаємо цибулю і трохи солимо. Обсмажуємо все на середньому вогні, поки цибуля не почне карамелізовану.
Щоб блюдо не згоріло, постійно перемішуємо вміст сковорідки.
Обсмажування тривати протягом 15-10 хвилин на середньому і слабкому вогні.
Смажене сало з цибулею найкраще подавати з чорним хлібом (підійде бородинський або житній з насінням) і зеленою цибулею.
Смачного!