Рецепт Салати marakuji фото

Салати marakuji
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Буряк , Овочі , Риба та морепродукти , Фрукти , Креветки , Морепродукти , Апельсин
ПП рецепти
На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 55 хв.

Пропоную спробувати, як приготувати салат з маракуї. Для наших широт блюдо досить екзотичне, хоча і більшість продуктів нам добре відомі. Сміливе і незвичайне рішення для свята.

Опис приготування:

Плоди маракуї надають навіть звичайним продуктам цікавого і нового смаку. У приготуванні використовую тільки м'якоть, оболонка неїстівна. Такий салат подаю з нейтральним гарніром, наприклад, відвареним рисом або ж і зовсім без гарніру. Ця страва відмінно підійде для святкового столу, і здивує своїм виглядом і смаком всіх гостей.

1. Насамперед займемося буряком: вибираю невеликі, червоні і солодкі овочі. Очищаю від шкірки, мою і розрізаю часточками. Деко змащую олією, викладаю часточки буряка, змащую їх рослинною олією, посипаю цукром і запікаю в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

2. Креветки мою, видаляю кишку і розміщую в миску, додаю чорний і кайенский перець, поливаю лимонним соком і обсмажую по одній хвилині з кожної сторони на сильно розігрітій сковороді.

3. Горіхи підсушують на сковороді. 1 апельсин чищу, поділяю на дольки і очищаю від білих прожилок, мікс салатів мою і обтираю паперовим рушником.

4. Для заправки маракуйю розрізаю і вичищаю м'якоть, змішую з соком одного апельсина, ¼ склянки оливкової олії, солю і перчу за смаком.

5. На дно тарілки укладаю листя салату, виливаю половину заправки, викладаю креветки, часточки апельсина і часточки запеченої буряка, поливаю залишилася заправкою і викладаю горіхи.


  • Буряк - 2 штуки
  • Креветки великі - 12 штук
  • Апельсин - 2 штуки
  • Мікс салатів - За смаком
  • Горіхи кешью - 1/4 склянки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1/4 склянки
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Каєнський перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Marakujja - 1 штука
Плоди маракуї надають навіть звичайним продуктам цікавого і нового смаку. У приготуванні використовую тільки м'якоть, оболонка неїстівна. Такий салат подаю з нейтральним гарніром, наприклад, відвареним рисом або ж і зовсім без гарніру. Ця страва відмінно підійде для святкового столу, і здивує своїм виглядом і смаком всіх гостей.

1. Насамперед займемося буряком: вибираю невеликі, червоні і солодкі овочі. Очищаю від шкірки, мою і розрізаю часточками. Деко змащую олією, викладаю часточки буряка, змащую їх рослинною олією, посипаю цукром і запікаю в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

2. Креветки мою, видаляю кишку і розміщую в миску, додаю чорний і кайенский перець, поливаю лимонним соком і обсмажую по одній хвилині з кожної сторони на сильно розігрітій сковороді.

3. Горіхи підсушують на сковороді. 1 апельсин чищу, поділяю на дольки і очищаю від білих прожилок, мікс салатів мою і обтираю паперовим рушником.

4. Для заправки маракуйю розрізаю і вичищаю м'якоть, змішую з соком одного апельсина, ¼ склянки оливкової олії, солю і перчу за смаком.

5. На дно тарілки укладаю листя салату, виливаю половину заправки, викладаю креветки, часточки апельсина і часточки запеченої буряка, поливаю залишилася заправкою і викладаю горіхи.

Схожі рецепти