Десерт marakuji
(покроковий рецепт з фото)
Маракуйя - знахідка для кондитерів. З неї виходять чудові і надзвичайно смачні десерти. З її допомогою навіть звичайне блюдо стане шедевром. Спробуйте і ви, як приготувати десерт з маракуї.
Десерт дуже простий у приготуванні, і під силу навіть недосвідченої господині. Замість маракуйи можна використовувати будь-які за смаком ягоди і фрукти, наприклад, полуницю, малину, абрикос або персик. Оскільки десерт подаю тільки холодним, то він відмінно підійде для полудня в спекотний літній день. Такий десерт не тільки смачний, але і корисний.
- Згущене молоко - 250 мілілітрів
- Філадельфія - 50 грам
- Вершки жирні - 150 мілілітрів
- Молоко - 20 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Яйце перепелине - 1 штука
- Marakujja - 1 штука
1. Plod marakuji razrezaju 2 частини, в чашу блендера висипаю м'якоть двох половинок, вливаю коровье молоко, кладу сир «Філадельфія» і перепелине яйце. Лимон мою і розрізаю на 2 частини, вичавлюю в чашу сік однієї половинки, додаю згущене молоко і збиваю до однорідної маси.
2. Збиту масу перекладаю в миску, кладу жирні вершки (не менше 30%) і повільно перемішую ложкою зверху вниз. В результаті виходить густа маса.
3. Отриману масу перекладаю порційно по формам (можна в загальній), решту лимона натираю на тертці для отримання цедри і прикрашаю десерт. Відправляю в холодильник на 20-30 хвилин.
4. Готовий сирний мус подаю гостям в охолодженому вигляді. Смачного!