Салат зі свинячого серця з маринованою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Салат зі свинячого серця - універсальний, його можна приготувати і до свята, і просто на обід або вечерю на додаток до основної страви. Беріть на замітку рецепт!
Салат зі свинячого серця дуже смачний і ситний. До нього можна додавати також варені яйця, але мені подобається класичний варіант - серце, цибуля і консервований горошок. До речі, можна додати і морожений горошок, обшпаривши його в окропі. Але ось цибуля має бути обов'язково маринованим, він прекрасно поєднується з вареним серцем.
- Серце свиняче - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Горошок - 1/2 банки (консервований)
- Вода - 100 мілілітрів
- Оцет столовий 9% - 70 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Серце промийте, видаліть зайві жилки і жирок, якщо серце велике, можна розрізати його навпіл. Покладіть серце в каструлю, залийте окропом і доведіть до кипіння, з'явиться багато темної піни. Злийте першу воду, промийте серце і каструлю, знову залийте серце холодною водою і поставте на вогонь. Коли вода закипить, посоліть серце і варіть протягом 60-80 хвилин. За класикою, варити серце потрібні два години, але зазвичай мені однієї години досить.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
У невелику піалу викладіть цибулю, залийте 100 мл. Окропу, потім влийте оцет і всипте цукор. Перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
Готове серце наріжте дрібними кубиками.
Замаринований цибулю відіжміть від маринаду і додайте до нарізання серця.
Додайте підлогу банки горошку, з нього також потрібно злити рідину. До речі, горошку можна додати і більше, тут все за бажанням і смаку.
Додайте майонез.
Перемішайте салат.
Салат можна подавати відразу після приготування. Смачного!