Рецепт Салат «Зелена богиня» фото

Салат «Зелена богиня»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Смачний і легкий салат із заправкою"Зелена богиня" . Такий салат можна приготувати в будь-який час року. Він прекрасно підходить і для звичайного обіду або вечері і для святкового застілля.

Опис приготування:

Смачний і легкий салат з цікавою заправкою-соусом"Зелена богиня" . Такий соус чудово підходить до багатьох салатів і готується він дуже легко. Пропоную вашій увазі рецепт приготування одного з варіантів салату"Зелена богиня" , який отримав свою назву саме через соусу. Соус виходить пропозиції зеленої, він ароматний і свіжий. Сподіваюся, що цей рецепт з фото вам допоможе в приготуванні смачного салату.

  • Перець болгарський - 1 штука
  • Помідор - 4 штуки
  • Моцарелла - 100-150 грам
  • Сметана або натуральний йогурт - 3 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
  • Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 1/2 штуки (нам знадобиться сік половинки лимона)
  • Зелень - 75 грам (базилік, петрушка, кріп, крес-салат - всіх трав по чуть-чуть)
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
салат
Щоб салат виглядав яскравіше, можна взяти перці різного кольору. Зараз робимо маленьку порцію, тому перець один. Моєму перець, видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо перець тонкими смужками.
салат
Нарізаємо моцарелу невеликими шматочками. Додаємо в миску до перцю.
салат
Моєму помідори і нарізаємо на шматочки. Якщо у вас помідори черрі - розрізаємо їх навпіл. Відправляємо помідори до перцю і сиру.
салат
Соус до салату можна робити за допомогою блендера - тоді у він вийде однорідним. Якщо блендера немає, обійдемося і без нього:) Будемо використовувати невелику баночку. Отже, викладаємо в баночку сметану або йогурт.
салат
Дрібно нарізаємо листя базиліка, раджу їх трохи пом'яти - так вони будуть м'якше і ароматні.
салат
Своїм та дрібно нарізаємо решту зелень. Викладаємо всю зелень в баночку до сметані.
салат
Видавлюємо сік половинки лимона, додаємо гірчицю і оливкове масло. За бажанням додаємо дрібку солі. Замість солі в оригінальному рецепті додають дрібно нарізані анчоуси.
салат
Закриваємо баночку кришкою і, струшуючи, перемішуємо вміст. Повинен вийти ось такий досить густий соус-заправка.
салат
Додаємо соус до підготовленим овочам і сиру і, струшуючи, перемішуємо. Можна просто викласти соус на овочі, а перемішувати вже в тарілці.

Схожі рецепти