Салат «Зелена богиня»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і легкий салат із заправкою "зелена богиня" . Такий салат можна приготувати в будь-який час року. Він прекрасно підходить і для звичайного обіду або вечері і для святкового застілля.
Смачний і легкий салат з цікавою заправкою-соусом "зелена богиня" . Такий соус чудово підходить до багатьох салатів і готується він дуже легко. Пропоную вашій увазі рецепт приготування одного з варіантів салату "зелена богиня", який отримав свою назву саме через соусу. Соус виходить пропозиції зеленої, він ароматний і свіжий. Сподіваюся, що цей рецепт з фото вам допоможе в приготуванні смачного салату.
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 4 штуки
- Моцарелла - 100-150 грам
- Сметана або натуральний йогурт - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1/2 штуки (нам знадобиться сік половинки лимона)
- Зелень - 75 грам (базилік, петрушка, кріп, крес-салат - всіх трав по чуть-чуть)
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
Щоб салат виглядав яскравіше, можна взяти перці різного кольору. Зараз робимо маленьку порцію, тому перець один. Моєму перець, видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо перець тонкими смужками.
Нарізаємо моцарелу невеликими шматочками. Додаємо в миску до перцю.
Моєму помідори і нарізаємо на шматочки. Якщо у вас помідори черрі - розрізаємо їх навпіл. Відправляємо помідори до перцю і сиру.
Соус до салату можна робити за допомогою блендера - тоді у він вийде однорідним. Якщо блендера немає, обійдемося і без нього:) Будемо використовувати невелику баночку. Отже, викладаємо в баночку сметану або йогурт.
Дрібно нарізаємо листя базиліка, раджу їх трохи пом'яти - так вони будуть м'якше і ароматні.
Своїм та дрібно нарізаємо решту зелень. Викладаємо всю зелень в баночку до сметані.
Видавлюємо сік половинки лимона, додаємо гірчицю і оливкове масло. За бажанням додаємо дрібку солі. Замість солі в оригінальному рецепті додають дрібно нарізані анчоуси.
Закриваємо баночку кришкою і, струшуючи, перемішуємо вміст. Повинен вийти ось такий досить густий соус-заправка.
Додаємо соус до підготовленим овочам і сиру і, струшуючи, перемішуємо. Можна просто викласти соус на овочі, а перемішувати вже в тарілці.