Тушкована зелена квасоля
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати для своєї сім'ї щось легке і дієтичне? Тоді тушкована зелена квасоля відмінно підійде для цих цілей. Таке овочеве блюдо сподобається вегетаріанцям.
Овочеві страви дуже корисні, тому обов'язково повинні бути на столі в кожній родині. Як приготувати тушковану зелену квасолю, щоб її їли всі гості? Просто комбінуйте її з іншими овочами і додайте ароматних спецій.
- Зелена квасоля - 250 грам
- Перець солодкий - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Морква - 1 штука
- Помідори - 4 штуки
- Базилік, Braai, петрушка, кріп - 1 пучок
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Спеції - За смаком (сіль, чорний перець, чабер сухий)
Вимийте і підготуйте стручкову квасолю. Замочіть її в холодній воді на годину, ображати краю з двох сторін, наріжте кожен стручок на дві частини. Бланшируйте квасоля в окропі десять хвилин.
Обсмажте на олії нарізані цибулю і моркву. До них додайте помідори шматочками, попередньо очистивши їх від шкірки. Протушкувати овочі під закритою кришкою десять хвилин.
В окремому посуді (pialke) з'єднайте пропущений через прес або натертий на дрібній тертці часник і дрібно посічену зелень.
Додайте в сковорідку до цибулі, моркви і томатів стручкову квасолю і солодкий перець. Висипати з піали в сковорідку часник із зеленню, посоліть і поперчіть блюдо, додайте спеції. Перемішайте всі інгредієнти, тушкуйте під закритою кришкою ще десять хвилин до повної готовності.