Зелена квасоля по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Грузинська кухня вражає великою кількістю страв, приготованих з овочів, зелені і спецій. Пряні і гостро-солодкі, вони надовго запам'ятовуються. Тому тут покажу, як приготувати зелена квасоля по-грузинськи.
Багато хто звик, що така популярна в грузинській кухні зелена квасоля готується тільки з горіхами. Але є багато інших рецептів, наприклад, зелена квасоля в томатному соусі. Ця страва вважається сезонним, подати його можна гарячим або холодним. У кожної сім'ї є свої варіації: з яйцями або різноманітної зеленню.
- Зелена квасоля - 1 кілограм
- Помідори - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Перець солодкий болгарський - 1 штука
- Перець гострий - 1 штука
- Томатна паста - 30 грам
- Кінза свіжа - 1 пучок
- Базилік свіжий - 1 пучок
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1
Спочатку підготуйте всі овочі: почистіть і промийте під холодною проточною водою.
2
У зеленої квасолі відріжте кінчики і наріжте на шматочки довжиною 3-4 см, ріпчаста цибуля і болгарський перець наріжте крупно, помідори наріжте кубиками, зелень і гострий перець подрібніть.
3
У каструлі доведіть до кипіння підсолену воду, покладіть зелену квасолю і варіть 5 хвилин. Потім викладіть квасоля в друшляк.
4
У глибокій сковороді в гарячому рослинному маслі обсмажте цибулю і болгарський перець протягом 3-4 хвилин на середньому вогні.
5
Додайте в сковороду томатну пасту разом з помідорами і тушкуйте все разом протягом 3-5 хвилин.
6
До овочів викладіть зелену квасолю, гострий перець, нарізаний базилік і кінзу, акуратно перемішайте і готуйте страву ще 3-5 хвилин. За потреби, долийте трохи кип'яченої води і посоліть.
7
Подайте зелену квасолю, тушковану з овочами в томатному соусі, гарячої або холодної, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!