Зелена квасоля з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Літній блюдо, дуже смачне і легке в приготуванні. Його можна подати і на обід, і на вечерю. Повірте, воно вам сподобається! Тому дивіться, як приготувати зелену квасолю з картоплею.
Коли з'являється зелена стручкова квасоля, то її можна дуже просто заготовити про запас: відрізати кінчики у стручків, вимити, обсушити, нарізати на шматочки або залишити цілою, скласти в пакетики і заморозити. Зберігається відмінно і завжди під рукою. Я ж пропоную її загасити з картоплею, до речі, в подальшому можна використовувати і заморожену квасолю, при бажанні побалувати себе річним блюдом.
- Квасоля стручкова свіжа - 1 кілограм
- Картопля - 4 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Спочатку почистіть квасоля, обрізавши кінці і вусики, потім ретельно промийте у великій кількості води. Takzhe чистий, промийте і наріжте на дрібні шматочки стебла селери. У великій каструлі з киплячою підсоленою водою варіть квасоля і селера 3 хвилини.
2. Додайте картоплю, очищений, вимитий і нарізаний великими шматочками. Варіть всі овочі ще 7-10 хвилин.
3. У сковороді з гарячим оливковою олією обсмажте зубчики часнику до золотистого кольору. Злийте воду з каструлі з овочами, додайте часникове масло, акуратно перемішайте і залиште страву в каструлі під кришкою на 5 хвилин, щоб воно стало ароматним.
4. Страву можна подати гарячим, теплим або холодним, з тостом з хліба. Смачного!