Зелена квасоля, тушкована з томатами
(покроковий рецепт з фото)
Страву можна подавати як закуску або гарнір. Смачне і ситне овочеве блюдо для всієї родини. Зробити його можна в будь-який час року. Розповім, як приготувати зелену квасолю, тушковану з томатами.
Можна використовувати свіжі томати, але тоді тільки соковиті сорти. Замість свіжих томатів підійдуть консервовані або томатна паста. Якщо в наявності є інші овочі, спробуйте додати трохи, тоді вийде дуже вітамінне і різноманітне блюдо. Подавайте квасоля теплою або вже після охолодження.
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 45 грам
- Ліванська суміш спецій - 2 чайних ложки
- Зелена квасоля - 350 грам
- Томати - 260 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5-1 чайних ложки
- Петрушка - За смаком
1. Очистіть і дрібно наріжте великий лук, подрібніть ножем зубчики часнику. У сотейнику розігрійте оливкову олію, додайте часник і цибулину, обсмажте кілька хвилин і додайте ліванські спеції, потім - зелену квасолю.
2. Тим часом вимийте і наріжте невеликими шматочками томати, додайте їх в каструлю. Туди ж - томатну пасту, сіль. Зменшіть вогонь і накрийте каструлю кришкою, готуйте близько 25-30 хвилин.
3. Відкрийте кришку і збільште вогонь, щоб зібралася рідина трохи википіла, потім вимкніть вогонь.
4. Подавайте блюдо теплим, прикрасивши рубаною петрушкою, або після охолодження.