Рецепт Зелена квасоля, тушкована з томатами фото

Зелена квасоля, тушкована з томатами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Помідор
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Страву можна подавати як закуску або гарнір. Смачне і ситне овочеве блюдо для всієї родини. Зробити його можна в будь-який час року. Розповім, як приготувати зелену квасолю, тушковану з томатами.

Можна використовувати свіжі томати, але тоді тільки соковиті сорти. Замість свіжих томатів підійдуть консервовані або томатна паста. Якщо в наявності є інші овочі, спробуйте додати трохи, тоді вийде дуже вітамінне і різноманітне блюдо. Подавайте квасоля теплою або вже після охолодження.

  • Оливкова олія - 1/3 склянки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 45 грам
  • Ліванська суміш спецій - 2 чайних ложки
  • Зелена квасоля - 350 грам
  • Томати - 260 грам
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5-1 чайних ложки
  • Петрушка - За смаком
зелена квасоля, тушкована з томатами - фото крок 1
1. Очистіть і дрібно наріжте великий лук, подрібніть ножем зубчики часнику. У сотейнику розігрійте оливкову олію, додайте часник і цибулину, обсмажте кілька хвилин і додайте ліванські спеції, потім - зелену квасолю.
зелена квасоля, тушкована з томатами - фото крок 2
2. Тим часом вимийте і наріжте невеликими шматочками томати, додайте їх в каструлю. Туди ж - томатну пасту, сіль. Зменшіть вогонь і накрийте каструлю кришкою, готуйте близько 25-30 хвилин.
зелена квасоля, тушкована з томатами - фото крок 3
3. Відкрийте кришку і збільште вогонь, щоб зібралася рідина трохи википіла, потім вимкніть вогонь.
зелена квасоля, тушкована з томатами - фото крок 4
4. Подавайте блюдо теплим, прикрасивши рубаною петрушкою, або після охолодження.

Схожі рецепти