Салат з тунцем і пекінською капустою
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Капуста, Бобові, Сир, Цибуля, Консервований тунець, Тунець, Пекінська капуста
Відмінний салат для обіду або вечері, та й на святковому столі він не залишиться без уваги. Тунець і сир додають салату ситності, а формування салату шарами надає йому святковий і ошатний вигляд.
Салати з пекінської капусти найчастіше готують у звичайні дні на обід або вечерю. Але якщо красиво оформити такий салат, він буде чудово виглядати і на святковому столі. Пропоную вашій увазі рецепт, в якому і показано, як приготувати салат з тунцем і пекінською капустою, по-святковому. Нічого складного, повірте, але салат виходить красивим і смачним.
- Пекінська капуста - 1/2 штуки
- Тунець консервірвоанний - 1 штука (банку)
- Сир твердий - 100-150 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Горошок консервований - 250-300 грам
- Огірки мариновані - 3 штуки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Оцет або лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Зелень - 50 грам (будь-яка)
Салат у нас листковий, тому краще робити його в прозорому салатнику. Кришимо дрібно цибулю і викладаємо першим шаром.
Шаткуємо пекінську капусту, посолимо її і злегка Примніть. Заправимо маслом і оцтом або соком лимона. Викладаємо половину капусти, поверх неї буде шар з подрібненого тунця. Не забудьте злити рідину з консерви з тунцем!
Наступний шар з консервованого горошку. Сир нарізаємо соломкою або натираємо на крупній тертці, викладаємо.
Тепер викладемо шар з огірків, нарізаних дрібними кубиками. І останнім шаром викладаємо капусту, що залишилася.
Змішуємо майонез і сметану, за смаком перчимо і солимо.
Змащуємо верх салату заправкою і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
Це вид салату збоку. Для яскравості можна додати шар з помідорів або червоного болгарського перцю.