Рецепт Салат з перців на зиму фото

Салат з перців на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Болгарський перець , Цибуля
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Салати , Консервація
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 37 дн. 12 г. 0 хв.

Ось таким яскравим і смачним салатом можна порадувати себе в холодний зиязикай день. Він подарує різнокольорові фарби, привнесе нотку свіжості і веселки. Розповім, як приготувати салат з перцю на зиму.

Опис приготування:

Для приготування такого салату спеціально вибрав червоний, жовтий, помаранчевий і зелений болгарський перець. Заливаю салат особливим, дуже приємним і насиченим за смаком маринадом. Перед тим як поставити салат на стіл, його потрібно витримати хоча б 4-6 тижнів. Зберігаю його в темному прохолодному місці.

  • Перець болгарський - 4 штуки
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Сіль звичайна - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Гвоздика - 2 чайних ложки
  • Чорний перець горошком - 2 чайних ложки
  • Koriandr - 2 чайних ложки (насіння)
  • Кріп - 1 Чайна ложка (насіння)
  • Обкладинка - 2 штуки (палички)
  • Лавровий лист - 1 штука
салат з перців на зиму - фото крок 1
1. Болгарський перець мою, потім вирізаю плодоніжки і розрізаю кожен на 2 частини, вичищаю насіння і перетинки. Нарізаю перець скибочками. Цибуля очищаю від лушпиння і мою, потім нарізаю його півкільцями.
салат з перців на зиму - фото крок 2
2. Перекладаю перець і цибулю в велику миску, посипаю 2 столовими ложками солі і залишаю на добу, протягом цього часу 2 рази перемішую.
салат з перців на зиму - фото крок 3
3. Відкидаю овочі на друшляк і гарненько промиваю під струменем проточної води.
салат з перців на зиму - фото крок 4
4. У невеликій каструлі змішую все спеції і рідини. Відправляю каструлю на вогонь і доводжу до кипіння, після цього варю 15 хвилин.
салат з перців на зиму - фото крок 5
5. Зливаю через сито маринад, потрібно, щоб все прянощі залишилися в ньому, не використовую їх для закрутки.
салат з перців на зиму - фото крок 6
6. Стерилізую банки і закладаю в них перці, заливаю гарячим маринадом, залишаючи 1-2 см.
салат з перців на зиму - фото крок 7
7. Закочував банки кришками. У велику каструлю кладу на дно рушник, заливаю водою, нагріваю воду і розміщую в неї банки, варю 15 хвилин.
салат з перців на зиму - фото крок 8
8. Дістаю банки з води і остуджують при кімнатній температурі. Після цього відправляю в комору на 4-6 тижнів.

Схожі рецепти