Салат з перців на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ось таким яскравим і смачним салатом можна порадувати себе в холодний зиязикай день. Він подарує різнокольорові фарби, привнесе нотку свіжості і веселки. Розповім, як приготувати салат з перцю на зиму.
Для приготування такого салату спеціально вибрав червоний, жовтий, помаранчевий і зелений болгарський перець. Заливаю салат особливим, дуже приємним і насиченим за смаком маринадом. Перед тим як поставити салат на стіл, його потрібно витримати хоча б 4-6 тижнів. Зберігаю його в темному прохолодному місці.
- Перець болгарський - 4 штуки
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль звичайна - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Гвоздика - 2 чайних ложки
- Чорний перець горошком - 2 чайних ложки
- Koriandr - 2 чайних ложки (насіння)
- Кріп - 1 Чайна ложка (насіння)
- Обкладинка - 2 штуки (палички)
- Лавровий лист - 1 штука
1. Болгарський перець мою, потім вирізаю плодоніжки і розрізаю кожен на 2 частини, вичищаю насіння і перетинки. Нарізаю перець скибочками. Цибуля очищаю від лушпиння і мою, потім нарізаю його півкільцями.
2. Перекладаю перець і цибулю в велику миску, посипаю 2 столовими ложками солі і залишаю на добу, протягом цього часу 2 рази перемішую.
3. Відкидаю овочі на друшляк і гарненько промиваю під струменем проточної води.
4. У невеликій каструлі змішую все спеції і рідини. Відправляю каструлю на вогонь і доводжу до кипіння, після цього варю 15 хвилин.
5. Зливаю через сито маринад, потрібно, щоб все прянощі залишилися в ньому, не використовую їх для закрутки.
6. Стерилізую банки і закладаю в них перці, заливаю гарячим маринадом, залишаючи 1-2 см.
7. Закочував банки кришками. У велику каструлю кладу на дно рушник, заливаю водою, нагріваю воду і розміщую в неї банки, варю 15 хвилин.
8. Дістаю банки з води і остуджують при кімнатній температурі. Після цього відправляю в комору на 4-6 тижнів.