Салат з опеньками і капустою
(покроковий рецепт з фото)
У вас в холодильнику стоїть баночка маринованих опеньків, і ви не знаходите їй застосування? Салат з опеньками і капустою - ось відмінний варіант використання цих грибочків. Просто, недорого і смачно.
Салат з опеньками і капустою в домашніх умовах - просто знахідка для будь-якої господині. Відмінний спосіб "утилізації" банок з маринованими опеньками. Для швидкого перекусу по ходу дня - то, що потрібно. Отже, як приготувати салат з опеньками і капустою:
1. Промиваємо наші опеньки, якщо необхідно, - нехай постоять в воді, щоб пішла зайва сіль.
2. Шаткуємо капусту, трохи пам'ятаємо руками.
3. Тепер тонко нарізаємо соломкою перці.
4. Все змішати, і нехай настоїться разом.
Рецепт приготування салату з опеньками і капустою не буде таким вдалим, якщо правильно НЕ приготувати заправку:
1. Олія, соєвий соус змішуємо.
2. Часник подрібнюємо, домішуємо в цю суміш.
3. Сюди ж домішуємо необхідні приправи, сіль і перець.
4. Заливаємо наш салат отриманим соусом.
Власне, от і все - тепер салат з опеньками і капустою готовий до подачі на стіл. Подавати його краще відразу ж, а в холодильнику зберігати не більше доби - інакше він стає не таким смачним. Хай щастить!
- Капуста - 400 грам
- Опеньки солоні - 300 грам
- Перець болгарський - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
1. Промиваємо наші опеньки, якщо необхідно, - нехай постоять в воді, щоб пішла зайва сіль.
2. Шаткуємо капусту, трохи пам'ятаємо руками.
3. Тепер тонко нарізаємо соломкою перці.
4. Все змішати, і нехай настоїться разом.
Рецепт приготування салату з опеньками і капустою не буде таким вдалим, якщо правильно НЕ приготувати заправку:
1. Олія, соєвий соус змішуємо.
2. Часник подрібнюємо, домішуємо в цю суміш.
3. Сюди ж домішуємо необхідні приправи, сіль і перець.
4. Заливаємо наш салат отриманим соусом.
Власне, от і все - тепер салат з опеньками і капустою готовий до подачі на стіл. Подавати його краще відразу ж, а в холодильнику зберігати не більше доби - інакше він стає не таким смачним. Хай щастить!