Салат з квасолею і перцем
(покроковий рецепт з фото)
Салат на зиму. Дуже смачний і простий у приготуванні. Подаємо в якості закуски, або ж можна запропонувати як самостійну страву. Заготівля має пікантний смак завдяки гострому перцю. Пробуйте.
Салат добре зберігається і не втрачає смакових якостей при довгому зберіганні. Овочі чудово поєднуються з квасолею. У процесі приготування корегуйте кількість гострого перцю і солі.
- Квасоля відварна - 1 Склянка
- Перець болгарський - 400 грам
- Помідори - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 5-6 зубчиків
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти. Квасоля попередньо замочуємо на 3-5 годин, потім відварюємо до готовності.
Лук ріжемо і висипаємо в сотейник з розігрітим маслом.
Додаємо нарізаний крупно болгарський перець. Готуємо хвилин 10, періодично перемішуючи.
Потім додаємо помідори, сіль і цукор. Готуємо на малому вогні під кришкою 20 хвилин.
Готову квасолю додаємо до овочів.
Для пікантності кладемо в салат трохи гострого перцю і часник. Готуємо всі разом 5-7 хвилин. Киплячий салат перекладаємо в стерильну банку і закриваємо металевою кришкою.
Салат з квасолею і перцем готовий. Зберігаємо в прохолодному місці. Смачного.