Салат з курки і печериць
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, що багато хто вже зустрічали десятки рецептів з використання курки і грибів. І не дивно, адже ці продукти дуже добре поєднуються. Розповім, як приготувати салат з курки і печериць.
У цьому салаті немає ніяких особливих продуктів, але чомусь він мене "зачепив" . Готую його шарами і обов'язково наполягаю перед подачею. Гриби можна використовувати будь-які, у мене печериці. Для салату гриби обсмажую, а курку варю. Салат готую з великою кількістю майонезу, щоб він вийшов соковитим.
- Курка - 400 грам
- Печериці - 500 грам
- Картопля - 8-9 штук
- Яйце - 2-3 штук
- Майонез - За смаком
- Сир - 50 грам
- Сіль і чорний перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Курку відварюю, а потім перекладаю в тарілку і остуджують. Картопля відварюю в шкірці, потім остуджують і очищаю, яйця відварюю до готовності, потім очищаю їх від шкаралупи.
2. Гриби мою і очищаю, потім нарізаю їх невеликими шматочками.
3. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, викладаю гриби, трохи солю і перчу, обсмажую їх до готовності.
4. Остигнуло куряче м'ясо розбираю на волокна або нарізаю ножем.
5. У мене є спеціальна насадка для нарізування картоплі, але можна скористатися й звичайним ножем.
6. На дно форми викладаю обсмажені і охолоджені гриби.
7. Змащую гриби тонким шаром майонезу, потім кладу куряче м'ясо (половину).
8. Знову змащую трохи майонезом, викладаю половину подрібненого картоплі і промазують майонезом.
9. Поверх картоплі кладу шар залишився курячого м'яса і змащую все майонезом.
10. Потім знову шар картоплі, солю до смаку і змащую майонезом.
11. Яйця розрізаю тонкими пластинками і викладаю верхнім шаром, додаю тертий на крупній тертці сир, посипаю сіллю і перцем. Наполягаю салат не менш 1 годину.