Рецепт Грибний салат з печериць фото

Грибний салат з печериць
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Сир, Зелень, Гриби, Печериці, Пармезан, Листя салату
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Салати

Інгредієнти цього салату володіють м'яким смаком і гармонійно поєднуються між собою. Салат відмінно доповнить меню романтичного або сімейної вечері і залишить тільки приємний післясмак.

До цього салату добре підійде біле сухе вино, воно повністю розкриє смак страви і дозволить насолодитися ним сповна. Замість пармезану ви можете додати в салат будь-який інший сир на ваш смак.

Важливо відмітити, що це блюдо готується буквально за 6-10 хвилин до подачі на стіл, є його рекомендується відразу після приготування. Зацікавилися? Тоді швидше читайте нижче, як приготувати грибний салат з печериць.


  • Листя салату - 200 грам
  • Сирі шампіньйони - 200 грам
  • Волоський горіх - 6-8 штук
  • Пармезан - 100 грам
  • Сік лимона - 1 штука
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль - За смаком
1
Висипати печериці в друшляк і гарненько промийте їх під проточною водою.
2
Очистіть гриби, відокремте капелюшки від ніжок.
3
Знову складіть печериці в друшляк і ретельно промийте. Тепер без побоювань можна їсти гриби в сирому вигляді.
4
Коли гриби трохи підсохнуть, тонко наріжте їх і збризніть лимонним соком.
5
Листя салату промийте і просушіть. Нарвіть їх руками на великі шматочки.
6
Ядра орешков разбейте на четвертинки.
7
Акуратно наріжте на невеликі пластинки пармезан. Цей вид сиру дуже крихкий, тому не переживайте, якщо він буде трохи кришитися.
8
У великій мисці для салату змішайте всі інгредієнти або розподіліть їх порційно на кожного.
9
Приправте салат оливковою олією, посоліть і збризніть лимонним соком. Смачного!

Схожі рецепти