Рецепт Грибний салат з печериць фото

Грибний салат з печериць
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Сир , Зелень , Гриби , Печериці , Пармезан , Листя салату
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Салати
Кількість порцій: 3
Час приготування: 6 хв.

Інгредієнти цього салату володіють м'яким смаком і гармонійно поєднуються між собою. Салат відмінно доповнить меню романтичного або сімейної вечері і залишить тільки приємний післясмак.

Опис приготування:

До цього салату добре підійде біле сухе вино, воно повністю розкриє смак страви і дозволить насолодитися ним сповна. Замість пармезану ви можете додати в салат будь-який інший сир на ваш смак.

Важливо відмітити, що це блюдо готується буквально за 6-10 хвилин до подачі на стіл, є його рекомендується відразу після приготування. Зацікавилися? Тоді швидше читайте нижче, як приготувати грибний салат з печериць.


  • Листя салату - 200 грам
  • Сирі шампіньйони - 200 грам
  • Волоський горіх - 6-8 штук
  • Пармезан - 100 грам
  • Сік лимона - 1 штука
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль - За смаком
1
Висипати печериці в друшляк і гарненько промийте їх під проточною водою.
2
Очистіть гриби, відокремте капелюшки від ніжок.
3
Знову складіть печериці в друшляк і ретельно промийте. Тепер без побоювань можна їсти гриби в сирому вигляді.
4
Коли гриби трохи підсохнуть, тонко наріжте їх і збризніть лимонним соком.
5
Листя салату промийте і просушіть. Нарвіть їх руками на великі шматочки.
6
Ядра орешков разбейте на четвертинки.
7
Акуратно наріжте на невеликі пластинки пармезан. Цей вид сиру дуже крихкий, тому не переживайте, якщо він буде трохи кришитися.
8
У великій мисці для салату змішайте всі інгредієнти або розподіліть їх порційно на кожного.
9
Приправте салат оливковою олією, посоліть і збризніть лимонним соком. Смачного!

Схожі рецепти