Грибний салат з печериць
(покроковий рецепт з фото)
Інгредієнти цього салату володіють м'яким смаком і гармонійно поєднуються між собою. Салат відмінно доповнить меню романтичного або сімейної вечері і залишить тільки приємний післясмак.
До цього салату добре підійде біле сухе вино, воно повністю розкриє смак страви і дозволить насолодитися ним сповна. Замість пармезану ви можете додати в салат будь-який інший сир на ваш смак.
Важливо відмітити, що це блюдо готується буквально за 6-10 хвилин до подачі на стіл, є його рекомендується відразу після приготування. Зацікавилися? Тоді швидше читайте нижче, як приготувати грибний салат з печериць.
- Листя салату - 200 грам
- Сирі шампіньйони - 200 грам
- Волоський горіх - 6-8 штук
- Пармезан - 100 грам
- Сік лимона - 1 штука
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Висипати печериці в друшляк і гарненько промийте їх під проточною водою.
2
Очистіть гриби, відокремте капелюшки від ніжок.
3
Знову складіть печериці в друшляк і ретельно промийте. Тепер без побоювань можна їсти гриби в сирому вигляді.
4
Коли гриби трохи підсохнуть, тонко наріжте їх і збризніть лимонним соком.
5
Листя салату промийте і просушіть. Нарвіть їх руками на великі шматочки.
6
Ядра орешков разбейте на четвертинки.
7
Акуратно наріжте на невеликі пластинки пармезан. Цей вид сиру дуже крихкий, тому не переживайте, якщо він буде трохи кришитися.
8
У великій мисці для салату змішайте всі інгредієнти або розподіліть їх порційно на кожного.
9
Приправте салат оливковою олією, посоліть і збризніть лимонним соком. Смачного!