Салат з креветок з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний салат, який можна приготувати з мінімуму інгредієнтів. Смачний, корисний і ароматний, цей салат прикрасить будь-яке застілля, будь то звичайний обід або вечерю, вечірка або сімейне свято.
Сьогодні я розповім вам, як приготувати салат з креветок з помідорами. Відмінний салат на всі випадки. Адже його можна приготувати і в звичайний день, і, розклавши в красиві келихи, подати на святковий стіл. Легкий, ароматний, освіжаючий салат стане прикрасою будь-якого застілля. Готується він дуже легко, але, щоб повністю розкрилися всі аромати, салату потрібен час, щоб настоятися. Саме тому для салату потрібні жорсткі, не надто соковиті помідори.
- Креветки - 500-600 грам
- Помідори - 2-3 штук (жорсткі, НЕ переспілі, м'ясисті)
- Цибуля - 1 штука (невелика)
- Часник - 1 зубчик
- Зелень петрушки - 20-30 грам
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
Розморожені креветки заливаємо лимонним соком і залишаємо на 30 хвилин. Потім заливаємо злегка підсоленим окропом на 5 хвилин. Зціджуємо воду і відразу ж охолоджуємо креветки крижаною водою.
Дрібно нарізаємо цибулю, часник, перець чилі і нарізаємо помідори невеликими кубиками.
Змішаємо всі підготовлені овочі, додамо дрібно нарізану петрушку, сіль, цукор і оливкове масло. Я залишаю хвилин 15-20.
Додамо креветки і перемішаємо.
Розкладаємо по келихах або красивим невеликим салатник і можна подавати до столу.