Простий салат з креветок
(покроковий рецепт з фото)
Креветки - дуже смачний морської продукт, який часто використовують для салатів і численних закусок. Пропонуємо рецепт, як приготувати простий салат з креветок. Легкий, смачний і оригінальний.
Такий салат готується дуже просто і швидко. Всі інгредієнти нарізаємо соломкою, а креветки відварюємо в підсоленій воді, укладаємо шарами і подаємо зі сметаною заправкою, вершковим соусом, майонезом або будь-яким іншим відповідним соусом. Особливої пікантного присмаку надає кілька крапель лайма, завдяки яким яблука зберігають свій колір.
- Креветки - 300 грам
- Морквина - 200 грам
- Вапно - 1 штука
- Огірок - 300 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Майонез - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
1. Огірки ретельно миємо, обрізаємо попки і нарізаємо їх тонкою соломкою. Якщо огірки великі, то обрізаємо шкірку. Викладаємо їх на дно форми.
2. Морквину ретельно чистимо і моєму, подрібнюємо її так само, як і огірок, тонкою соломкою. Укладаємо морква поверх огірка.
3. Яблука миємо й розрізаємо, прибираємо насіння і нарізаємо соломкою, скроплюємо яблука лаймом.
4. Креветки беремо вже очищені, відварюємо їх у воді з додаванням солі, перець і lavrovogo список 3 хвилини. Викладаємо охолоджені креветки поверх яблук, солимо і перчимо.
5. Заливаємо салат майонезом (або інший заправкою) і прикрашаємо скибочкою лайма. Подаємо салат відразу.