Салат з цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Салат з цукіні - легкий овочевий салат, приготований в азіатському стилі. Салат має кілька особливостей - м'ясне асорті, заправку і додавання смаженого арахісу. Спробуйте, виходить чудово!
Дуже смачне блюдо в азіатському стилі - салат з цукіні - це чудова обідня закуска. Я не люблю цей салат подавати як гарнір. Швидше я подаю його як аперитив перед першим і основним стравами, так би язикати, для розминки. Але іноді, в спекотні дні, одного салату з цукіні цілком вистачає, щоб вгамувати голод. Дуже раджу спробувати приготувати салат з цукіні з даного рецептом - вам напевно сподобається. Якщо якихось інгредієнтів у вас немає - можете сміливо замінювати схожими. Хай щастить!
- Cukini - 250 грам
- Морква - 120 грам
- Огірки - 100 грам
- Чилі перець - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Вапно - 1 штука
- М'ята - 5 грам
- Базилік - 10 грам
- Braai - 10 грам
- Смажений арахіс - 30 грам
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Устричний соус - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 5 грам
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування смачного салату з цукіні.
За допомогою Овочечистка тонкими пластинами уздовж нарізаємо огірок, цукіні до насіння (насіння не потрібні) і очищену від шкірки морква.
Потім в каструлю наливаємо приблизно літр води, доводимо до кипіння і кладемо в воду морква. Ff про Blanshiruem 30 секунд, потім додаємо цукіні і бланшируємо ще стільки ж. Потім перекладаємо овочі в друшляк, промиваємо під холодною водою і просушують.
Потім видавлюємо фреш половини лайма. Часник очищаємо і поділяємо навпіл. Одну половину пропускаємо через прес, іншу дуже дрібно нарізаємо.
У зручну миску наливаємо 20 мл оливкової олії. До нього додаємо соєвий і устричний соуси, часник, свіжий лайм, кунжутну олію, дрібно нарізаний перець чилі, цукор і все гарненько збиваємо вінчиком або виделкою.
У салатницю складаємо городину, заливаємо заправкою і даємо настоятися їм протягом 3 хвилин.
Зелень поділяємо на листочки, відрізаючи стеблинки. Арахіс рубаємо у велику крихту. Потім в салат додаємо базилік і м'яту. Все перемішуємо.
Викладаємо салат по тарілочках. Посипаємо арахісом прикрашаємо кінзою і подаємо до столу. Смачного!