Паста салат з помідорами, цукіні, і сиром Фета
(покроковий рецепт з фото)
Барвиста закуска на святковий стіл, подається як салат, але також може бути і основною стравою.
Кількість порцій: 12
- Макаронні вироби - 350 грам (виберіть макарони на ваш смак, чим красивіше тим краще)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука (якомога більше, по бажанню)
- Сіль - - За смаком
- Мелений чорний перець - - За смаком
- Цукіні - 2 штуки
- Помідори - 280 грам (сорт "виноград" або "вишня" (чері))
- Свіжа петрушка - 1/3 склянки (дрібно нарізати)
- Сир фета - 170 грам
Вимийте цукіні.
Відріжте верхівки цукіні і, потім, поріжте їх навпіл.
Тепер поріжте кожну половину уздовж.
Потім ще раз уздовж, на чверті.
І тепер ріжемо все поперек.
Поріжте помідори навпіл.
Подрібніть петрушку.
І навпіл режим лимон.
Приготуйте макарони, злийте воду і дайте трохи охолонути. Перекладіть в миску.
Додайте трохи оливкового масла.
І видавіть трохи лимонного соку.
Потім, приправити сіллю…
… і перцем.
Перемішайте макарони і додайте помідори, петрушку і цукіні.
Далі, додайте трохи сиру Фета.
Все перемішайте, спробуйте на смак і додайте що чого не вистачає на ваш смак (лимонного соку, оливкового масла, сиру Фета і т.Д.).
Накрийте плівкою і помістіть в холодильник на пару годин.
Потім можна сервірувати. Подавайте з лимоном (окремо, при необхідності можна видавити ще соку). Або…
…З м'ясом (смажена яловичина, курка або креветки, окремо або разом) Смачного.