Рецепт Паста пенне з куркою, сиром фета і овочами фото

Паста пенне з куркою, сиром фета і овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Молочні продукти, Птах, Сир, Курка, Макарони, Фета
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Цей рецепт поєднує аромати грецької кухні, смачне основне блюдо з оригінальним смаком. Спробуйте додати оливки Каламата для більш вираженого смаку.

1. Нагріваємо сковороду і викладаємо в неї капусту, томат і петрушку. Заливаємо овочевим бульйоном (або оливковою розсолом). Тушкуємо на повільному вогні.

2. У великій каструлі готуємо пасту Пенне майже аль-денте. (прим. Підсоленій вода в закритій каструлі закипить швидше)

3. У сотейник додаємо 2 ст. Ложки оливкової олії і пасеруємо цибулю і селеру. Через 2 - 3 хвилини додаємо часник. Ще через пару хвилин додаємо курку.

4. Курку обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, до початку рум'янцю.

5. До цього часу паста вже повинна підійти. Зливаємо воду з каструлі з пастою, так щоб на дні залишилося 1/2 чашка води, в якій готувалася паста.

6. Викладаємо в пасту овочеву суміш і обсмажену курку. Додаємо сир фета і орегано. Перемішуємо, ставимо на повільний вогонь.

7. Даємо запахів з'єднатися 3 - 5 хвилин. Пробуємо, додаємо до смаку сіль і перець.

Блюдо готово, смачного!

  • Паста пенне - 450 грам (вказана вага сухого продукту)
  • Куряча грудка - 450 грам (без шкіри і кісток, порізати кубиками)
  • Капуста - 600 грам (маленький качан крупно шинкувати. Тверду серцевину видалити.)
  • Томат - 1 штука (великий зрілий і соковитий, порізати кубиками)
  • Червона цибуля - 1 штука (великий. Дрібно порізати)
  • Селера - 1 штука(1 перо дрібно порізати)
  • Часник - 3 зубчики (розчавити ножем або чеснокодавку)
  • Свіжа петрушка - 3 Ст. Ложки (дрібно посіченою)
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки (екстра вірджин, по можливості вибрати грецьке)
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Орегано сухий - 2 чайних ложки
  • Перець - 1 За смаком (мелений)
  • Сіль морська - 1 За смаком
1. Нагріваємо сковороду і викладаємо в неї капусту, томат і петрушку. Заливаємо овочевим бульйоном (або оливковою розсолом). Тушкуємо на повільному вогні.

2. У великій каструлі готуємо пасту Пенне майже аль-денте. (прим. Підсоленій вода в закритій каструлі закипить швидше)

3. У сотейник додаємо 2 ст. Ложки оливкової олії і пасеруємо цибулю і селеру. Через 2 - 3 хвилини додаємо часник. Ще через пару хвилин додаємо курку.

4. Курку обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, до початку рум'янцю.

5. До цього часу паста вже повинна підійти. Зливаємо воду з каструлі з пастою, так щоб на дні залишилося 1/2 чашка води, в якій готувалася паста.

6. Викладаємо в пасту овочеву суміш і обсмажену курку. Додаємо сир фета і орегано. Перемішуємо, ставимо на повільний вогонь.

7. Даємо запахів з'єднатися 3 - 5 хвилин. Пробуємо, додаємо до смаку сіль і перець.

Блюдо готово, смачного!

Схожі рецепти