Паста пенне з куркою, сиром фета і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт поєднує аромати грецької кухні, смачне основне блюдо з оригінальним смаком. Спробуйте додати оливки Каламата для більш вираженого смаку.
1. Нагріваємо сковороду і викладаємо в неї капусту, томат і петрушку. Заливаємо овочевим бульйоном (або оливковою розсолом). Тушкуємо на повільному вогні.
2. У великій каструлі готуємо пасту Пенне майже аль-денте. (прим. Підсоленій вода в закритій каструлі закипить швидше)
3. У сотейник додаємо 2 ст. Ложки оливкової олії і пасеруємо цибулю і селеру. Через 2 - 3 хвилини додаємо часник. Ще через пару хвилин додаємо курку.
4. Курку обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, до початку рум'янцю.
5. До цього часу паста вже повинна підійти. Зливаємо воду з каструлі з пастою, так щоб на дні залишилося 1/2 чашка води, в якій готувалася паста.
6. Викладаємо в пасту овочеву суміш і обсмажену курку. Додаємо сир фета і орегано. Перемішуємо, ставимо на повільний вогонь.
7. Даємо запахів з'єднатися 3 - 5 хвилин. Пробуємо, додаємо до смаку сіль і перець.
Блюдо готово, смачного!
- Паста пенне - 450 грам (вказана вага сухого продукту)
- Куряча грудка - 450 грам (без шкіри і кісток, порізати кубиками)
- Капуста - 600 грам (маленький качан крупно шинкувати. Тверду серцевину видалити.)
- Томат - 1 штука (великий зрілий і соковитий, порізати кубиками)
- Червона цибуля - 1 штука (великий. Дрібно порізати)
- Селера - 1 штука(1 перо дрібно порізати)
- Часник - 3 зубчики (розчавити ножем або чеснокодавку)
- Свіжа петрушка - 3 Ст. Ложки (дрібно посіченою)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки (екстра вірджин, по можливості вибрати грецьке)
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Орегано сухий - 2 чайних ложки
- Перець - 1 За смаком (мелений)
- Сіль морська - 1 За смаком
2. У великій каструлі готуємо пасту Пенне майже аль-денте. (прим. Підсоленій вода в закритій каструлі закипить швидше)
3. У сотейник додаємо 2 ст. Ложки оливкової олії і пасеруємо цибулю і селеру. Через 2 - 3 хвилини додаємо часник. Ще через пару хвилин додаємо курку.
4. Курку обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, до початку рум'янцю.
5. До цього часу паста вже повинна підійти. Зливаємо воду з каструлі з пастою, так щоб на дні залишилося 1/2 чашка води, в якій готувалася паста.
6. Викладаємо в пасту овочеву суміш і обсмажену курку. Додаємо сир фета і орегано. Перемішуємо, ставимо на повільний вогонь.
7. Даємо запахів з'єднатися 3 - 5 хвилин. Пробуємо, додаємо до смаку сіль і перець.
Блюдо готово, смачного!