Макарони «пенне» з куркою по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як я готую макарони, і не просто макарони, а яскраве, красиве, ситне і смачне блюдо, яке складається з курки, яскравих овочів, ароматних спецій та, звичайно ж, макаронів.
Макарони я завжди подаю з різними соусами і підливками, але ця мені подобається найбільше. Навіть соусом складно це назвати: куряча грудка, обсмажена з цибулею і болгарським перцем, тушкована в суміші вершків і бульйону. Дійсно, виходить дуже смачно і ситно. І що найголовніше, для повноцінних трьох порцій буде потрібно всього трохи м'яса, адже всі інгредієнти готуються разом, просочуються один одним, і в результаті виходить неймовірно смачне літнє блюдо. Дуже раджу і вам приготувати, а рецепт, як приготувати макарони «Пенне» з куркою по-мексиканськи, дивіться далі.
- Куряча грудка - 200 грам
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Порошок чилі - 1/2 чайних ложки
- Часниковий порошок - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершки 20% - 100 мілілітрів
- Бульйон - 150 мілілітрів
- Макарони "пенне" - 200 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Перець болгарський - 1 штука (жовтий)
- Перець болгарський - 1 штука (червоний)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Заздалегідь відваріть макарони в злегка підсоленій воді до готовності. Зверніть увагу: краще використовувати макарони з твердих сортів пшениці, вони не розварюються, та й смачніше набагато.
Солодкий перець поріжте дрібною соломкою.
Викладіть перець в сковороду разом з порізаним півкільцями цибулею. Трохи обсмажте на повільному вогні.
Курячі грудки поріжте соломкою і відправте в сковороду до перцю і цибулі. Туди ж відправте паприку, порошок чилі і часниковий порошок.
Також за смаком можна додати трохи перцю і посолити за смаком. Влийте оливкова олія, перемішайте все і готуйте на середньому вогні 10-12 хвилин. Грудка повинна підрум'янитися зовні, а перець повинен стати м'яким.
Потім влийте в сковороду вершки і бульйон, тушкуйте все на повільному вогні близько 15 хвилин. Я гарненько уварювалася масу, щоб соус вийшов досить густим.
Тепер викладіть в соус готові макарони і перемішайте. За бажанням макарони можна трохи прогріти в соусі, а можна відразу знімати з вогню і подавати.
Макарони «Пенне» з куркою по-мексиканськи вийшли дуже смачними і ситними. Подавайте зі свіжою зеленню і сиром. Смачного!