Макаронні вироби «пенне rigate»
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите пасту з салямі, томатним соусом і гострим перцем? Смак цієї страви визначається вибором використовуваної ковбаси і кількістю гострого перцю. Дивимося, як приготувати пасту "пенне рігате"
Пенне - коротка паста, один з найвідоміших видів італійської пасти. Великий діаметр і ребристість «пенне рігате» дозволяють їм повністю просочитися соусом. Така паста готується з високоякісної пшениці твердих сортів, вона - відмінне джерело енергії, багата залізом і вітамінами групи B. Частина 1 людини - 80 грамів сухої пасти. Вариться 10 хвилин в солоній киплячій воді, але додавати масло при варінні не потрібно - через нього соус стече з пасти.
- Паста пенне rigatte - 160-200 грам
- Болгарський перець - 2 штуки
- Гострий перець - 1 штука (опціонально)
- Помідори протерті - 300 мілілітрів
- Салямі - 100 грам
- Вино червоне сухе - 100 мілілітрів (опціонально)
- Петрушка свіжа рубана - 2 Ст. Ложки
- Сир пармезан тертий - За смаком
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Почистіть перці і наріжте їх смужками розміром з пенне. Нагрійте оливкову олію в глибокій сковороді на сильному вогні, додайте болгарський перець, гострий перець, приправте сіллю, свіжомеленим чорним перцем і обсмажують протягом хвилини, щоб перець покрився маслом.
У сковороду додайте червоне вино, перемішайте і готуйте на сильному вогні, поки більша частина рідини не випарується.
Відваріть макарони до стану «аль денте», згідно з інструкцією на упаковці. Наріжте салямі невеликими тонкими скибочками.
Процідіть макарони і додайте їх в соус, разом з частиною тертого сиру і рубаною петрушки. Перемішайте.