Рецепт Макаронні вироби «пенне rigate» фото

Макаронні вироби «пенне rigate»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Макарони
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Макаронні вироби

Ви любите пасту з салямі, томатним соусом і гострим перцем? Смак цієї страви визначається вибором використовуваної ковбаси і кількістю гострого перцю. Дивимося, як приготувати пасту "пенне рігате"

Пенне - коротка паста, один з найвідоміших видів італійської пасти. Великий діаметр і ребристість «пенне рігате» дозволяють їм повністю просочитися соусом. Така паста готується з високоякісної пшениці твердих сортів, вона - відмінне джерело енергії, багата залізом і вітамінами групи B. Частина 1 людини - 80 грамів сухої пасти. Вариться 10 хвилин в солоній киплячій воді, але додавати масло при варінні не потрібно - через нього соус стече з пасти.

  • Паста пенне rigatte - 160-200 грам
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Гострий перець - 1 штука (опціонально)
  • Помідори протерті - 300 мілілітрів
  • Салямі - 100 грам
  • Вино червоне сухе - 100 мілілітрів (опціонально)
  • Петрушка свіжа рубана - 2 Ст. Ложки
  • Сир пармезан тертий - За смаком
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
паста
Почистіть перці і наріжте їх смужками розміром з пенне. Нагрійте оливкову олію в глибокій сковороді на сильному вогні, додайте болгарський перець, гострий перець, приправте сіллю, свіжомеленим чорним перцем і обсмажують протягом хвилини, щоб перець покрився маслом.
паста
У сковороду додайте червоне вино, перемішайте і готуйте на сильному вогні, поки більша частина рідини не випарується.
паста
Відваріть макарони до стану «аль денте», згідно з інструкцією на упаковці. Наріжте салямі невеликими тонкими скибочками.
паста
Процідіть макарони і додайте їх в соус, разом з частиною тертого сиру і рубаною петрушки. Перемішайте.

Схожі рецепти