Запечена паста з сиром Фета і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченої пасти з сиром Фета, креветками, кропом, петрушкою, панірувальними сухарями, цедрою лимона і сиром Грюйер.
Цедра лимона надає цьому блюду свіжий смак.
- Сиру Фета - 300 грам
- Лимон, Cedra - 1 штука
- Свіжої петрушки - 2 Ст. Ложки
- Вершкового масла - 5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Макаронних виробів - 450 грам
- Креветок - 450 грам
- Борошна - 4 Ст. Ложки
- Свіжого кропу - 2 Ст. Ложки
- Сиру Грюйер - 240 грам
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Меленого чорного перцю - 1/2 чайних ложки
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Розкришити сир Фета. Дрібно нарізати кріп і петрушку. Очистити креветки і розрізати навпіл при бажанні. Натерти сир, щоб вийшло приблизно 2 чашки. У невеликій мисці змішати панірувальні сухарі, чверть раскрошенного сиру Фета, щіпку лимонної цедри, 2 чайні ложки зелені петрушки і 1 столову ложку топленого вершкового масла. Перемішати виделкою і відкласти в сторону.
2. У великій каструлі довести підсолену воду до кипіння. Відварити пасту до готовності відповідно до інструкції на упаковці. Злити воду і викласти пасту назад в каструлю. Додати сирі креветки і перемішати.
3. У середній каструлі розтопити решту 4 столові ложки вершкового масла на середньому вогні. Додати борошно і збити віночком. Готувати 1-2 хвилини, збиваючи вінчиком, до світло-золотистого кольору. Збити з молоком. Варити, помішуючи, на середньому вогні, поки соус не загусне, близько 5 хвилин. Зняти каструлю з вогню і перемішати сиром, що залишився Фета, сиром Грюйер, залишилася петрушкою, залишилася цедрою лимона, зеленню кропу, сіллю і перцем. Залити соусом пасту з креветками і добре розмішати.
4. Викласти пасту з соусом в змащену маслом форму для випічки. Рівномірно посипати сумішшю панірувальних сухарів зверху. Випікати протягом 20-25 хвилин, поки блюдо не підрум'яниться. Потім вийняти з духовки і охолодити 5-10 хвилин перед подачею на стіл.