Салат в желе
(покроковий рецепт з фото)
З безлічі рецептів холодних закусок і салатів, салат в желе в домашніх умовах - незвичайне блюдо на святковий стіл. Практично будь-який добре відомий нам салат можна приготувати в желе.
Якщо хочете здивувати своїх гостей, постарайтеся приготувати салат в желе в домашніх умовах. Готується він відносно легко і не вимагає особливих кулінарних навичок. Салат змішується з усіма складовими, заливається майонезно-желатинової заправкою і в формочках відправляється в холодильник.
- Варена ковбаса - 500 грам
- Морква - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Горошок зелений - 150 грам
- Кукурудза - 100 грам
- Майонез - 250 грам
- Желатин - 20 грам
1. Для приготування салату нам знадобитися морква. Відварюємо її в мундирі до готовності.
2. Тим часом нарізаємо ковбасу на кубики невеликого розміру.
3. Даємо моркви охолонути і також нарізаємо її кубиками.
4. Подрібнюємо болгарський перець кубиками невеликого розміру. Змішуємо ковбасу, перець і моркву.
5. Кукурудзу і горошок краще використовувати консервовані - вони більш ароматні. Єдина уязик - дати стекти всій рідини. Для цього відкидаємо кукурудзу і горошок на друшляк і залишаємо на 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
6. Готуємо желатинову масу: ставимо 0, 5 склянки води в каструлі на вогонь, доводимо до кипіння і відставляємо. Додаємо желатин і розмішуємо до зникнення грудочок. Даємо желатину трохи охолонути і набрякнути.
7. Вливаємо желатинову масу в майонез і добре перемішуємо.
8. Потім заправляємо салат і добре перемішуємо. Викладаємо в будь-формочки і ставимо в холодильник на 4-5 годин до повного застигання.
9. Перед подачею дістаємо салат з формочок, прикрашаємо і подаємо до столу.