Рецепт Салат в желе фото

Салат в желе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Ковбаса, Варена ковбаса
Рецепти для схуднення
На святковий стіл, Фуршет
Салати

З безлічі рецептів холодних закусок і салатів, салат в желе в домашніх умовах - незвичайне блюдо на святковий стіл. Практично будь-який добре відомий нам салат можна приготувати в желе.

Якщо хочете здивувати своїх гостей, постарайтеся приготувати салат в желе в домашніх умовах. Готується він відносно легко і не вимагає особливих кулінарних навичок. Салат змішується з усіма складовими, заливається майонезно-желатинової заправкою і в формочках відправляється в холодильник.

  • Варена ковбаса - 500 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Горошок зелений - 150 грам
  • Кукурудза - 100 грам
  • Майонез - 250 грам
  • Желатин - 20 грам
салат в желе - фото крок 1
1. Для приготування салату нам знадобитися морква. Відварюємо її в мундирі до готовності.
салат в желе - фото крок 2
2. Тим часом нарізаємо ковбасу на кубики невеликого розміру.
салат в желе - фото крок 3
3. Даємо моркви охолонути і також нарізаємо її кубиками.
салат в желе - фото крок 4
4. Подрібнюємо болгарський перець кубиками невеликого розміру. Змішуємо ковбасу, перець і моркву.
салат в желе - фото крок 5
5. Кукурудзу і горошок краще використовувати консервовані - вони більш ароматні. Єдина уязик - дати стекти всій рідини. Для цього відкидаємо кукурудзу і горошок на друшляк і залишаємо на 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
салат в желе - фото крок 6
6. Готуємо желатинову масу: ставимо 0, 5 склянки води в каструлі на вогонь, доводимо до кипіння і відставляємо. Додаємо желатин і розмішуємо до зникнення грудочок. Даємо желатину трохи охолонути і набрякнути.
салат в желе - фото крок 7
7. Вливаємо желатинову масу в майонез і добре перемішуємо.
салат в желе - фото крок 8
8. Потім заправляємо салат і добре перемішуємо. Викладаємо в будь-формочки і ставимо в холодильник на 4-5 годин до повного застигання.
салат в желе - фото крок 9
9. Перед подачею дістаємо салат з формочок, прикрашаємо і подаємо до столу.

Схожі рецепти