Яскравий салат-желе на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий салат-желе на Новий рік - новинка, яка порадує всіх любителів овочевих закусок. Для розпалених гостей такий салат-желе доведеться якраз до речі. А готувати його - просто. Дивимося рецепт.
Яскравий салат-желе на Новий рік готується з зеленого желе (вапно або ківі) і улюблених овочів. Нарізаємо овочі, додаємо в желе і виливаємо в красиву форму або маленькі формочки. Удачі в приготуванні і гарного Нового року!
- Желе смаку лайма, пачка - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук(1 велика або дві маленькі)
- Яблуко - 2 штуки (середнього розміру)
- Виноград, гілочка - 1 штука
- Оливки зелені без кісточки - 1/2 склянки
- Пекан або волоські горіхи - 1/2 склянки (очищені)
1. Дві пачки желе розчиніть в гарячій воді згідно з інструкцією на упаковці. Я зазвичай беру трохи менше води, щоб желе було більш пружним. Морква, яблуко і виноград промийте, чистий. Моркву наріжте тонкими кільцями або півкільцями. Можна, можливо, до речі, використовувати і варену моркву. Яблуко наріжте полудолькамі. Виноград поріжте навпіл і виберіть кісточки, оливки також розріжте наполовину. Ядра горіхів можна подрібнити.
2. Всю приготовлену нарізку додаємо в трохи остигле желе, перемішуємо.
3. Візьміть форму для кексу, сполосніть її водою і в мокру форму вилийте наше желе з ягодами-овочами.
4. Як тільки желе охолоне, відправляємо желе в холодильник до повного застигання. Перед подачею вивертаємо на красиве блюдо.
5. Яскравий салат-желе на Новий рік можна прикрасити зеленню або майонезом. Смачного!