Салат «шуба» в желе
(покроковий рецепт з фото)
Салат "шуба" знаком всім, але сьогодні я розповім, як приготувати салат "шуба" в желе - оригінальний варіант подачі традиційної страви. Рекомендую використовувати для цього салату домашній майонез.
Навіть такий класичний салат, як "шуба ", можна подати оригінальним способом, наприклад, приготувати желе. Салат після застигання дуже добре тримає форму, тому можете не боятися, що на столі він буде виглядати негарно. Під час приготування потрібно діяти швидко, так як желатин в майонезі дуже швидко застигає. Якщо раптом під час приготування у вас застиг майонез, опустіть його в миску з гарячою водою. Рекомендую прикрасити такий салат відварною яйцем, зеленню і тертою морквою.
- Буряк відварна - 300 грам
- Картопля відварна - 300 грам
- Морква відварна - 300 грам
- Філе оселедця - 220 грам
- Цибуля - 50-70 грам
- Майонез - 350 грам
- Желатин - 20 грам
- Вода - 200 мілілітрів(100 мл для салату, 100 мл для маринаду)
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
1. Желатин залийте холодною водою, розмішайте і дайте йому набрякнути протягом 20 хвилин. Цибуля наріжте невеликими кубиками, додайте до нього воду, оцет і цукор. Дайте цибулі промаринуватися 20 хвилин.
2. Натріть на великій тертці відварну картоплю, відварену моркву і відварну буряк. Кожен овоч посоліть і поперчіть за смаком.
3. Філе оселедця наріжте невеликими кубиками. Відіжміть лук від маринаду і додайте до оселедця. Розтопіть желатин на водяній бані і додайте до майонезу.
4. Додайте по чотири столові ложки майонезу до кожного овочу і оселедця. Форму обполосніть холодною водою і вистелити харчовою плівкою. На перший шар викладіть буряк, потім - половину картоплі, потім - оселедець з цибулею, після чого викладіть залишився картопля.
5. Зверху викладіть моркву. Накрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 4 годину. Смачного!