Салат Шуба
(покроковий рецепт з фото)
Салат Шуба - добре відомий святковий салат, який готується з оселедцем. Головна фішка мого рецепту полягає в тому, що салат готується порціями, в окремих салатницях. Це дуже смачно!
Приготування салату "шуба" в окремих порціях займає досить багато часу і сил, але, думаю, що Ви залишитеся задоволені, тому що такий салат приносить більше естетичного задоволення. Окремі порції особливо привабливі для гостей, тому що кожен салат можна красиво і по-особливому прикрасити, також його зручно готувати для повсякденних обідів. Я наприклад, іноді готую "шубу" в пластиковому контейнері, який зручно брати з собою на роботу. Ось такий практичний і в той же час простий, але дуже смачний салат. Пробуйте!
- Картопля - 3 штуки
- Оселедець - 450 грам
- Цибуля - 1 штука
- Буряк - 3 штуки (середнього розміру)
- Морква - 2-3 штук
Буряк, картопля і морква відварюємо в шкірці. Моркву і картоплю варимо близько 25-30 хвилин, буряк близько 45 хвилин. Потім овочі охолоджуємо і натираємо на крупній тертці.
Оселедець нарізаємо невеликими шматочками. Можна кубиками, соломкою або як Вам зручно.
Потім беремо порційні салатниці. Потім укладаємо шарами - картопля, дрібно нарізану цибулю, оселедець, морква, майонез, буряк, майонез. Або укладайте шари в такому порядку як Вам подобається.
Салат зручно укладати за допомогою ножа і вилки. До речі, можна майонез використовувати після кожного шару окремих інгредієнтів, але робити це потрібно скромно, щоб не вийшло надто приторно.
Зберігати салат в холодильнику протягом кількох днів.
Салат "шуба" готовий. Смачного!