Салат «Рататуй»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 20 хв.
Один з кращих способів використовувати щедрий урожай овочів - це зробити таке блюдо. Розповідаю, як приготувати салат «Рататуй», інгредієнти для якого спершу мариную, а потім обсмажую.
Опис приготування:
Мені доводилося робити вже багато варіацій цього популярного страви. Для цього салату овочі нарізайте крупно, адже якщо нарізати їх тонко, вони швидко згорять на грилі. Овочі повинні бути трохи сирі, але з красивою скоринкою. Можете викласти овочі в будь-якому порядку, немає ніяких рекомендацій до сервіровки. Салат можна подавати відразу або повністю остудити його.
- Оливкова олія - 3/4 склянки
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
- Чебрець - 2 штуки (гілочки)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кабачки - 340 грам
- Баклажан - 340 грам
- Томати «Черрі» - 340 грам
- Ріпчаста цибуля - 340 грам
- Базилік (свіжий) - 15 грам
- Часник - 2, 5 зубчики
1. Для маринаду: в чаші блендера змішайте 0, 5 склянки оливкової олії, бальзамічний оцет, подрібнені свіжі листя чебрецю, 2 зубчики часнику, сіль. Вимийте кабачки, баклажани і черрі, очистіть цибулю. Наріжте маленькі кабачки уздовж навпіл, баклажани наріжте вздовж на 4 частини. Цибулину наріжте товстими півкільцями. Складіть овочі в миску і влийте половину приготованого маринаду.
2. До маринаду додайте листя базиліка, часник і масло, що залишилося, збийте.
3. Розігрійте гриль і викладіть кабачки, обсмажуйте їх до освіти характерною скоринки, потім приберіть і обсмажуйте баклажани.
4. Лук і томати викладіть в кошик або в залізне сито, підсмажте їх на грилі.
5. Викладіть овочі в тарілку і полийте маринадом, відразу подавайте блюдо до столу.