Овочевий рататуй
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів овочів в найрізноманітніших варіаціях хочу запропонувати на замітку цей класний рецепт. Апетитно, нескладно в процесі, досить ситно, по-справжньому смачно. Обов'язково спробуйте!
Хочу показати вам, як приготувати овочевий рататуй з підливою з запечених перців і помідорів. Блюдо виглядає дивно красиво, так що для святкового меню воно прекрасно підійде. Що стосується складу овочів, то тут, звичайно, завжди можуть бути варіанти, орієнтуйтеся на свій смак.
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука (велика)
- Солодкий перець - 2-3 штук (різних квітів)
- Цибулина - 1/2 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком (перець, чебрець, зелень)
1. Очистіть солодкі перці, наріжте навпіл і викладіть на деко, змащений маслом і застелений фольгою або пергаментом. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку.
2. Запікайте хвилин 15, поки шкірка не буде легко відходити. Остудіть трохи, зніміть шкірку і наріжте перці шматочками.
3. Тим часом в невеликій кількості масла підсмажте цибулю.
4. Туди ж додайте нарізані кубиками помідори і подрібнену зелень, смажте хвилин 5.
5. Викладіть запечений перець.
6. Посоліть і поперчіть за смаком.
7. Викладіть овочеву подушку у жароміцних форму.
8. Очистіть кабачок, баклажан і моркву. Наріжте кружечками і викладіть у форму, чергуючи.
9. Підсолити, поперчіть, додайте подрібнений часник, полийте оливковою олією.
10. Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30.
11. Після зніміть фольгу і продовжуйте запікати до повної готовності.
Смачного!
Смачного!