Рецепт Рататуй з баклажана і цукіні фото

Рататуй з баклажана і цукіні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Баклажан , Цукіні
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рататуй
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Майже у всіх країнах світу є блюдо, схоже на знайоме нам рагу. Дістаємо всі овочі і м'ясо з холодильника і змішуємо на сковороді з соусом. У Франції, наприклад, це рататуй. Згадаймо його рецепт.

Опис приготування:

Дане блюдо буде вегетаріанським, але, незважаючи на це, дуже навіть ситним! Велика кількість овочів в складі і томатна заправка роблять його соковитим і яскравим. Тому я вам раджу дізнатися про те, як приготувати рататуй з баклажана і цукіні. У вас все повинно вийти, адже в інструкції немає нічого складного.

  • Баклажан - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Болгарський перець - 3 штуки
  • Цукіні - 3 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Помідори перетерті - 700 грам
  • Оливкова олія - 7 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Базилік, листок - 4 штуки
  • Чорний мелений перець - За смаком
рататуй з баклажана і цукіні - фото крок 1
1. Баклажан наріжте кубиками. Обсмажте їх в глибокій сковороді або каструлі в олії протягом 10 хвилин. Трохи додайте солі.
рататуй з баклажана і цукіні - фото крок 2
2. Потім в цьому ж маслі обсмажте цибулю кубиками з дрібкою солі. Робіть це також 10 хвилин.
рататуй з баклажана і цукіні - фото крок 3
3. Після цього видаліть цибулю, а замість нього обсмажте перець шматочками протягом 5 хвилин з дрібкою солі.
рататуй з баклажана і цукіні - фото крок 4
4. Потім приберіть перець, а додайте трохи олії. Тепер обсмажте 5 хвилин цукіні, попередньо порізавши його.
рататуй з баклажана і цукіні - фото крок 5
5. Далі поставте середній вогонь. Додайте масло і змішайте всі овочі. Зверху насипте подрібнений часник.
рататуй з баклажана і цукіні - фото крок 6
6. Також додайте помідори і подрібнений базилік. Інгредієнти перемішайте.
рататуй з баклажана і цукіні - фото крок 7
7. Тушите рататуй 30 хвилин. В кінці посоліть і поперчіть блюдо. Смачного!

Схожі рецепти