Рататуй з баклажана і цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Майже у всіх країнах світу є блюдо, схоже на знайоме нам рагу. Дістаємо всі овочі і м'ясо з холодильника і змішуємо на сковороді з соусом. У Франції, наприклад, це рататуй. Згадаймо його рецепт.
Дане блюдо буде вегетаріанським, але, незважаючи на це, дуже навіть ситним! Велика кількість овочів в складі і томатна заправка роблять його соковитим і яскравим. Тому я вам раджу дізнатися про те, як приготувати рататуй з баклажана і цукіні. У вас все повинно вийти, адже в інструкції немає нічого складного.
- Баклажан - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Болгарський перець - 3 штуки
- Цукіні - 3 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Помідори перетерті - 700 грам
- Оливкова олія - 7 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Базилік, листок - 4 штуки
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Баклажан наріжте кубиками. Обсмажте їх в глибокій сковороді або каструлі в олії протягом 10 хвилин. Трохи додайте солі.
2. Потім в цьому ж маслі обсмажте цибулю кубиками з дрібкою солі. Робіть це також 10 хвилин.
3. Після цього видаліть цибулю, а замість нього обсмажте перець шматочками протягом 5 хвилин з дрібкою солі.
4. Потім приберіть перець, а додайте трохи олії. Тепер обсмажте 5 хвилин цукіні, попередньо порізавши його.
5. Далі поставте середній вогонь. Додайте масло і змішайте всі овочі. Зверху насипте подрібнений часник.
6. Також додайте помідори і подрібнений базилік. Інгредієнти перемішайте.
7. Тушите рататуй 30 хвилин. В кінці посоліть і поперчіть блюдо. Смачного!