Фрикадельки з фаршу і баклажана
(покроковий рецепт з фото)
Зробити соковиті фрикадельки можна за допомогою овочів. Я додаю в м'ясний фарш печені баклажани, це дуже смачно і ситно, особливо з соусами. Дивіться мій рецепт!
Отже, дивіться, як приготувати фрикадельки з фаршу і баклажана. Для фрикадельок можна взяти свинячий або яловичий фарш, можна змішаний, буде смачно. Баклажани мають бути молоденькими, без старих темних насіння і жорстких прожилок. Відразу фарш буде рідкуватий, але після додавання сухарів він стане більш щільним, але багато сухарів додавати теж не варто, щоб фрикадельки залишилися ніжними і соковитими. Пробуйте!
- Свинина - 600 грам
- Баклажан - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сухарі паніровочні - 50 грам (приблизно)
- Кунжут - 1 Склянка
1. Підготуйте продукти.
2. Вимийте баклажани, поріжте їх на половинки уздовж, кожну змастіть зверху рослинним маслом і відправте в гарячу духовку на 20 хвилин (200 градусів).
3. Готові баклажани трохи остудіть, ложечкою дістаньте м'якоть, а шкірку викиньте.
4. Баклажановие м'якоть перетворите в пюре за допомогою чопера.
5. М'ясо вимийте, поріжте шматочками, перетворите в фарш з допомогою м'ясорубки або подрібнювача.
6. З'єднайте свинячий і баклажановий фарш, додайте яйце, спеції і сіль. Дуже добре перемішайте масу або пропустіть разом через м'ясорубку. Додайте панірувальні сухарі, інакше фарш буде рідким.
7. Мокрими руками набирайте фарш в руки і катайте кульки. Кожен обвалюють в кунжуті. Я зробила частина в білому кунжуті, а частина в борошні, також підійде чорний кунжут.
8. На рослинному маслі обсмажте фрикадельки партіями по 5-7 хвилин, перевертаючи їх.
9. Застелите вогнетривку форму пергаментом, покладіть в неї всі фрикадельки і відправте в гарячу духовку на 20 хвилин (температура духовки - 180-200 градусів, орієнтуйтеся по своїй).
10. Фрикадельки з фаршу і баклажанів готові!
11. Подавайте їх гаряченькими, з улюбленими соусами. Мені подобається зі сметанним (сметана + зелень + часник).