Рецепт Фрикадельки з фаршу і баклажана фото

Фрикадельки з фаршу і баклажана
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Баклажан
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фрикадельки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Зробити соковиті фрикадельки можна за допомогою овочів. Я додаю в м'ясний фарш печені баклажани, це дуже смачно і ситно, особливо з соусами. Дивіться мій рецепт!

Опис приготування:

Отже, дивіться, як приготувати фрикадельки з фаршу і баклажана. Для фрикадельок можна взяти свинячий або яловичий фарш, можна змішаний, буде смачно. Баклажани мають бути молоденькими, без старих темних насіння і жорстких прожилок. Відразу фарш буде рідкуватий, але після додавання сухарів він стане більш щільним, але багато сухарів додавати теж не варто, щоб фрикадельки залишилися ніжними і соковитими. Пробуйте!

  • Свинина - 600 грам
  • Баклажан - 2 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
  • Сухарі паніровочні - 50 грам (приблизно)
  • Кунжут - 1 Склянка
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 1
1. Підготуйте продукти.
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 2
2. Вимийте баклажани, поріжте їх на половинки уздовж, кожну змастіть зверху рослинним маслом і відправте в гарячу духовку на 20 хвилин (200 градусів).
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 3
3. Готові баклажани трохи остудіть, ложечкою дістаньте м'якоть, а шкірку викиньте.
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 4
4. Баклажановие м'якоть перетворите в пюре за допомогою чопера.
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 5
5. М'ясо вимийте, поріжте шматочками, перетворите в фарш з допомогою м'ясорубки або подрібнювача.
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 6
6. З'єднайте свинячий і баклажановий фарш, додайте яйце, спеції і сіль. Дуже добре перемішайте масу або пропустіть разом через м'ясорубку. Додайте панірувальні сухарі, інакше фарш буде рідким.
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 7
7. Мокрими руками набирайте фарш в руки і катайте кульки. Кожен обвалюють в кунжуті. Я зробила частина в білому кунжуті, а частина в борошні, також підійде чорний кунжут.
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 8
8. На рослинному маслі обсмажте фрикадельки партіями по 5-7 хвилин, перевертаючи їх.
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 9
9. Застелите вогнетривку форму пергаментом, покладіть в неї всі фрикадельки і відправте в гарячу духовку на 20 хвилин (температура духовки - 180-200 градусів, орієнтуйтеся по своїй).
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 10
10. Фрикадельки з фаршу і баклажанів готові!
фрикадельки з фаршу і баклажана - фото крок 11
11. Подавайте їх гаряченькими, з улюбленими соусами. Мені подобається зі сметанним (сметана + зелень + часник).

Схожі рецепти