Салат з баклажана
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто не знає, як приготувати салат з баклажана, і з якими інгредієнтами його краще поєднувати. Я розповім вам послідовно кожен крок, щоб цей салат завжди міг урізноманітнити ваш стіл.
Не знаю, що приготувати під час посту або просто хочете овочевий, але ситний салатик? Тоді я розповім, як приготувати салат з баклажана з додаванням кедрових горішків. Цей дивовижний салат виходить дуже легким, але в той же час ситним завдяки кедровим горішкам. Зелень петрушки розкриває аромат інших інгредієнтів і чудово доповнює їх смак.
- Баклажан - 2 штук
- Болгарський перець - 1 штук
- Печериці - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Кедрові горіхи - За смаком (при бажанні)
- Оцет - 1 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинне або оливкове масло - За смаком (для смаження)
1. Отже, для початку нам потрібно помити і нарізати "слайсами" баклажани, після чого посолити і залишити їх на 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Після цього баклажани слід обсмажити на невеликій кількості рослинного масла до рум'яного кольору. Якщо у вас є можливість посмажити овочі на грилі, це ще краще!
2. Моєму, очищаємо і ріжемо болгарський перець. Після цього теж обсмажуємо його до готовності. Всі інгредієнти викладаємо в єдину ємність, в якій будемо готувати салат.
3. Нарізаємо тонкими слайсами печериці та теж обсмажуємо їх до рум'яного кольору.
4. Змішуємо обсмажені овочі і гриби, додаємо зелень і сіль за смаком. Тепер нам потрібно додати оцет (бажано бальзамічний). Все перемішуємо, викладаємо в порційну ємність і посипаємо кедровими горішками. Такий салат з баклажана можна подавати навіть теплим.