Рецепт Салат з баклажана фото

Салат з баклажана
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Баклажан , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Багато хто не знає, як приготувати салат з баклажана, і з якими інгредієнтами його краще поєднувати. Я розповім вам послідовно кожен крок, щоб цей салат завжди міг урізноманітнити ваш стіл.

Опис приготування:

Не знаю, що приготувати під час посту або просто хочете овочевий, але ситний салатик? Тоді я розповім, як приготувати салат з баклажана з додаванням кедрових горішків. Цей дивовижний салат виходить дуже легким, але в той же час ситним завдяки кедровим горішкам. Зелень петрушки розкриває аромат інших інгредієнтів і чудово доповнює їх смак.

  • Баклажан - 2 штук
  • Болгарський перець - 1 штук
  • Печериці - 200 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Кедрові горіхи - За смаком (при бажанні)
  • Оцет - 1 Ст. Ложок
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинне або оливкове масло - За смаком (для смаження)
салат з баклажана - фото крок 1
1. Отже, для початку нам потрібно помити і нарізати"слайсами" баклажани, після чого посолити і залишити їх на 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Після цього баклажани слід обсмажити на невеликій кількості рослинного масла до рум'яного кольору. Якщо у вас є можливість посмажити овочі на грилі, це ще краще!
салат з баклажана - фото крок 2
2. Моєму, очищаємо і ріжемо болгарський перець. Після цього теж обсмажуємо його до готовності. Всі інгредієнти викладаємо в єдину ємність, в якій будемо готувати салат.
салат з баклажана - фото крок 3
3. Нарізаємо тонкими слайсами печериці та теж обсмажуємо їх до рум'яного кольору.
салат з баклажана - фото крок 4
4. Змішуємо обсмажені овочі і гриби, додаємо зелень і сіль за смаком. Тепер нам потрібно додати оцет (бажано бальзамічний). Все перемішуємо, викладаємо в порційну ємність і посипаємо кедровими горішками. Такий салат з баклажана можна подавати навіть теплим.

Схожі рецепти