Салат з баклажана з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите баклажани, ви, напевно, випробували мільйон варіантів приготування цього смачного овоча. А ось такий салатик готували? Дуже простий у приготуванні, але дуже смачний, повірте.
Смачне і корисне поєднання інгредієнтів в цьому салаті сподобається багатьом з вас. Салат готується дуже легко, а виходить смачним і досить ситним. Баклажани я готую недовго і з невеликою кількістю масла, мені не подобається, коли вони стають м'якими - спробуйте, раптом і вам сподобається А для зменшення калорійності, салат можна заправляти натуральним йогуртом, а кому хочеться поситнее - майонезом.
- Баклажан - 1/2 штуки (половина великого або 1 маленький)
- Лук червоний - 1 штука
- Яйце варене - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/2 - для баклажан, 1/2 - для Маринівка лука)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка (за смаком)
1. Баклажан очистити від шкірки і нарізаємо на кружечки, а потім на смужки товщиною приблизно 5-7 мм.
2. Посипаємо смужки баклажанів сіллю, перемішати і залишити хвилин на 10.
3. Очистимо цибулю і наріжемо тонкими півкільцями. Додамо цукор, сіль, оцет і заливаємо окропом. Я залишаю хвилин 5-10.
4. Баклажани промиваємо від солі під проточною водою і максимально обсушити.
5. І обсмажити на добре розігрітій з маслом сковороді хвилин 3-4. Поливаємо лимонним соком.
6. Перекладаємо баклажани на тарілку. І тут два варіанти - якщо хочете теплий салат, можна формувати його відразу. А якщо немає - чекаємо, коли баклажани охолонуть.
7. Лук віджимаємо від маринаду і викладаємо на баклажани.
8. Очистимо варене яйце і наріжемо часточками або кубиками. Додамо сметану - і смачний салат готовий.