Рецепт Рататуй з баклажанів і кабачків фото

Рататуй з баклажанів і кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Баклажан, Кабачок
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Рататуй

За звичайним словом "рататуй" ховається незвичайне блюдо з овочів. Основним інгредієнтом тут виступають кабачки і баклажани. Виходить дуже смачно і красиво.

Смачне і ситне блюдо рататуй люблять в кожному будинку. Сьогодні я розповім, як приготувати рататуй з баклажанів і кабачків. Також я ще використовую помідори і болгарський перець. Рататуй може стати вдалим рішенням як в будній день, так і у свята. Рекомендую!

  • Кабачок - 1 штука
  • Баклажан - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідор - 6 штук
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, спеції - За смаком
рататуй з баклажанів і кабачків - фото крок 1
1. Підготуйте інгредієнти: вимийте овочі.
рататуй з баклажанів і кабачків - фото крок 2
2. Баклажан і кабачок наріжте тонкими кружальцями, приправити сіллю, дайте трохи постояти.
рататуй з баклажанів і кабачків - фото крок 3
3. Для соусу цибулю подрібніть і обсмажте до напівпрозорості на рослинній олії. Подрібніть три помідори за допомогою блендера в пюре. Додайте спеції і томатне пюре до луку. Додати сіль, дайте покипіти 10 хвилин.
рататуй з баклажанів і кабачків - фото крок 4
4. Перець розрізати навпіл, видаліть у нього плодоніжку і насіння, наріжте овоч тонкими смужками. Додайте в соус, дайте покипіти 5 хвилин.
рататуй з баклажанів і кабачків - фото крок 5
5. Помідори наріжте тонкими кружальцями.
рататуй з баклажанів і кабачків - фото крок 6
6. Готовий соус вилийте в жароміцних форму. Потім покладіть в соус гуртки баклажанів, кабачків і помідорів, чергуючи їх один за іншим. Зверху полийте 2 столовими ложками соусу. Запікайте в духовці протягом 55 хвилин при 180 градусах. Перед вживанням дайте страві охолонути і настоятися.
рататуй з баклажанів і кабачків - фото крок 7
7. Смачного!

Схожі рецепти