Рататуй з баклажанів і кабачків
(покроковий рецепт з фото)
За звичайним словом "рататуй" ховається незвичайне блюдо з овочів. Основним інгредієнтом тут виступають кабачки і баклажани. Виходить дуже смачно і красиво.
Смачне і ситне блюдо рататуй люблять в кожному будинку. Сьогодні я розповім, як приготувати рататуй з баклажанів і кабачків. Також я ще використовую помідори і болгарський перець. Рататуй може стати вдалим рішенням як в будній день, так і у свята. Рекомендую!
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 6 штук
- Болгарський перець - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
1. Підготуйте інгредієнти: вимийте овочі.
2. Баклажан і кабачок наріжте тонкими кружальцями, приправити сіллю, дайте трохи постояти.
3. Для соусу цибулю подрібніть і обсмажте до напівпрозорості на рослинній олії. Подрібніть три помідори за допомогою блендера в пюре. Додайте спеції і томатне пюре до луку. Додати сіль, дайте покипіти 10 хвилин.
4. Перець розрізати навпіл, видаліть у нього плодоніжку і насіння, наріжте овоч тонкими смужками. Додайте в соус, дайте покипіти 5 хвилин.
5. Помідори наріжте тонкими кружальцями.
6. Готовий соус вилийте в жароміцних форму. Потім покладіть в соус гуртки баклажанів, кабачків і помідорів, чергуючи їх один за іншим. Зверху полийте 2 столовими ложками соусу. Запікайте в духовці протягом 55 хвилин при 180 градусах. Перед вживанням дайте страві охолонути і настоятися.
7. Смачного!