Ікра з баклажанів і кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ікра з баклажанів і кабачків - це дуже смачно! Я її просто обожнюю. Магазинна ікра останнім часом мене не радувала і тому я вирішила сама приготувати її. Процес складний, але цікавий!
Опис приготування:
Ікра з баклажанів і кабачків або, як ми її називаємо, ікра заморська - це смак мого дитинства. Іноді дуже хочеться ось взяти - і з'їсти шматочок хліба з ікрою. А магазинна ікра - повна халтура, тому за справу беруться професіонали
Ікра з баклажанів і кабачків готується протягом двох годин. З зазначеними в цьому рецепт пропорціями виходить досить багато ікри, тому можна зробити пару баночок"на потім" . Робиться просто - остигнула ікру розподіляємо по банках, заливаємо зверху невеликим шаром рослинного масла і зберігаємо в холодильнику.
Отже, рецепт ікри з баклажанів і кабачків з фото і моїми покроковими коментарями - до вашої уваги!
- Кабачки - 400 грам
- Баклажани - 700 грам
- Помідори - 200 грам
- Морква - 300 грам
- Болгарський перець - 250 грам
- Цибуля - 400 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Оливкова олія - 150 мілілітрів
- Оливкова олія - 150 мілілітрів
- Сіль, суміш перців - - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
Моркву натираємо на крупній тертці.
Цибуля ріжемо четвертькольцами.
Болгарський перець очищаємо від плодоніжки і насіння і нарізаємо маленькими кубиками.
Всі нарізані овочі складаємо в глибоку сковорідку в невелику кількість масла і обсмажуємо на середньому вогні.
Обсмажуємо до м'якості овочів або до прозорості лука.
Кабачки нарізаємо часточками невеликого розміру.
Теж саме робимо і з баклажанами, але шкірку очищати не потрібно!
Помідори ріжемо на кілька частин.
Обсмажені овочі перекладаємо в каструлю з товстим дном, до них додаємо помідори.
А також кабачки і баклажани. І ставимо гаситися на середній вогонь під закритою кришкою.
Що, не забуваємо додати масло. Гасити овочі слід протягом години. Через хвилин 20-30 після початку гасіння, відкриваємо кришку, додаємо сіль і перець. Вміст каструлі повинно істотно обмякнуть і осісти. Ще через хвилин 20 додаємо часник і лавровий лист і ще трохи тушкуємо вміст, потім знімаємо з вогню.
Потім виймаємо лавровий лист і за допомогою блендера подрібнюємо овочі до однорідної маси.
Ікру охолоджуємо і можна подавати до столу.
Смачного!