Рецепт Ікра з баклажанів і кабачків фото

Ікра з баклажанів і кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Кабачок
Пісні страви , Веганські страви
На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Кількість порцій: 7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ікра з баклажанів і кабачків - це дуже смачно! Я її просто обожнюю. Магазинна ікра останнім часом мене не радувала і тому я вирішила сама приготувати її. Процес складний, але цікавий!

Опис приготування:

Ікра з баклажанів і кабачків або, як ми її називаємо, ікра заморська - це смак мого дитинства. Іноді дуже хочеться ось взяти - і з'їсти шматочок хліба з ікрою. А магазинна ікра - повна халтура, тому за справу беруться професіонали

Ікра з баклажанів і кабачків готується протягом двох годин. З зазначеними в цьому рецепт пропорціями виходить досить багато ікри, тому можна зробити пару баночок"на потім" . Робиться просто - остигнула ікру розподіляємо по банках, заливаємо зверху невеликим шаром рослинного масла і зберігаємо в холодильнику.

Отже, рецепт ікри з баклажанів і кабачків з фото і моїми покроковими коментарями - до вашої уваги!

  • Кабачки - 400 грам
  • Баклажани - 700 грам
  • Помідори - 200 грам
  • Морква - 300 грам
  • Болгарський перець - 250 грам
  • Цибуля - 400 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Оливкова олія - 150 мілілітрів
  • Оливкова олія - 150 мілілітрів
  • Сіль, суміш перців - - За смаком
  • Лавровий лист - 3 штуки
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 1
Моркву натираємо на крупній тертці.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 2
Цибуля ріжемо четвертькольцами.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 3
Болгарський перець очищаємо від плодоніжки і насіння і нарізаємо маленькими кубиками.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 4
Всі нарізані овочі складаємо в глибоку сковорідку в невелику кількість масла і обсмажуємо на середньому вогні.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 5
Обсмажуємо до м'якості овочів або до прозорості лука.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 6
Кабачки нарізаємо часточками невеликого розміру.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 7
Теж саме робимо і з баклажанами, але шкірку очищати не потрібно!
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 8
Помідори ріжемо на кілька частин.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 9
Обсмажені овочі перекладаємо в каструлю з товстим дном, до них додаємо помідори.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 10
А також кабачки і баклажани. І ставимо гаситися на середній вогонь під закритою кришкою.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 11
Що, не забуваємо додати масло. Гасити овочі слід протягом години. Через хвилин 20-30 після початку гасіння, відкриваємо кришку, додаємо сіль і перець. Вміст каструлі повинно істотно обмякнуть і осісти. Ще через хвилин 20 додаємо часник і лавровий лист і ще трохи тушкуємо вміст, потім знімаємо з вогню.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 12
Потім виймаємо лавровий лист і за допомогою блендера подрібнюємо овочі до однорідної маси.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 13
Ікру охолоджуємо і можна подавати до столу.
ікра з баклажанів і кабачків - фото крок 14
Смачного!

Схожі рецепти