Рецепт Ікра з баклажанів фото

Ікра з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Пісні страви
На обід, На вечерю

Рецепт приготування ікри з запечених баклажанів, стручкового перца, помідорів, цибулі та часнику.

Баклажаннаяікра - одне з популярних страв пізнього літа і ранньої осені. Ікру з баклажанів можна подавати як гарячою або холодної закуски, також можна закрити її в банках на зиму.

Приготування:

Розігріти духовку до 230-250 градусів. Розрізати баклажани навпіл, викласти на деко і змастити зрізи рослинною олією. Випікати баклажани, поки м'якоть не потемніє, близько 25 хвилин. Дати баклажанів охолонути, зняти шкірку і дрібно нарізати м'якоть ножем. Нарізати болгарський перець маленькими кубиками. Подрібнити цибулю. Обдати окропом помідори, зняти шкірку і натерти на крупній тертці або подрібнити в кухонному комбайні. У каструлі розігріти олію. Додати цибулю і смажити протягом 2 хвилин. Додати болгарський перець і смажити, помішуючи, 5-7 хвилин. Додати помідори і готувати на повільному вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Додати м'якоть баклажанів і готувати, помішуючи, 7-8 хвилин. Додати пропущений через прес часник, зелень, сіль, мелений чорний перець і трохи цукру. Перемішати і готувати 5-7 хвилин. Готову ікру подавати відразу ж або охолодити перед подачею. Також ви можете викласти її в стерилізовані банки, прикрити стерилізованими кришками і поставити в каструлю з теплою водою. Довести воду до кипіння і стерилізувати банки протягом 10-15 хвилин, після чого закатати банки.


  • Баклажанів - 3 кілограма
  • Болгарського перцю - 300 грам
  • Помідорів - 300 грам
  • Ріпчастої цибулі - 300 грам
  • Часнику - 10 штук
  • Рослинної олії - 100 мілілітрів
  • Петрушка, Braai, кріп - За смаком
  • Сіль, цукор, перець - За смаком
Баклажаннаяікра - одне з популярних страв пізнього літа і ранньої осені. Ікру з баклажанів можна подавати як гарячою або холодної закуски, також можна закрити її в банках на зиму.

Приготування:

Розігріти духовку до 230-250 градусів. Розрізати баклажани навпіл, викласти на деко і змастити зрізи рослинною олією. Випікати баклажани, поки м'якоть не потемніє, близько 25 хвилин. Дати баклажанів охолонути, зняти шкірку і дрібно нарізати м'якоть ножем. Нарізати болгарський перець маленькими кубиками. Подрібнити цибулю. Обдати окропом помідори, зняти шкірку і натерти на крупній тертці або подрібнити в кухонному комбайні. У каструлі розігріти олію. Додати цибулю і смажити протягом 2 хвилин. Додати болгарський перець і смажити, помішуючи, 5-7 хвилин. Додати помідори і готувати на повільному вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Додати м'якоть баклажанів і готувати, помішуючи, 7-8 хвилин. Додати пропущений через прес часник, зелень, сіль, мелений чорний перець і трохи цукру. Перемішати і готувати 5-7 хвилин. Готову ікру подавати відразу ж або охолодити перед подачею. Також ви можете викласти її в стерилізовані банки, прикрити стерилізованими кришками і поставити в каструлю з теплою водою. Довести воду до кипіння і стерилізувати банки протягом 10-15 хвилин, після чого закатати банки.

Схожі рецепти