Ікра з баклажанів шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Легке літнє (і не тільки) страва. Прекрасно поповнить запаси вітамінами і мікроелементами. Якщо у вас є морозилка, обов'язково заморозьте баклажани, тоді зможете приготувати цю страву і взимку!
Для приготування ікри потрібно все овочі порізати шматочками не великого розміру. Обсмажити їх в певній послідовності. В кінці додати часник і спеції. Хай щастить!
- Баклажан - 400 грам
- Солодкий перець - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Рослинна олія рафінована - 3-4 Ст. Ложок
Приготуйте інгредієнти згідно зі списком і приступайте. З цибулі зніміть шкірку, вимийте і поріжте не великими кубиками.
Морква очистіть, сполосніть під водою, поріжте кубиками не великого розміру, щоб вона встигла приготуватися на сковороді.
Розігрійте рослинне масло на сковороді, додайте цибулю і моркву. Обсмажуйте до напівготовності, помішуйте регулярно.
Солодкий перець вимийте, обсушити, видаліть насіння і хвостик. Поріжте не великими шматочками, кубиками.
З баклажан зніміть шкірку, поріжте кубиками, присипте трохи сіллю і залиште стікати соком. Після відіжміть обережно. Робиться це для того, щоб пішла гіркота.
До напівготових цибулі і моркви додайте баклажани, солодкий перець і томатну пасту. Протушкувати 10-15 хвилин.
Часник продавите через прес. Вимийте лавровий листочок.
Додайте часник, лавровий лист. Протушкувати ще хвилин 5. Пробуйте ікру на готовність і сіль. Якщо овочі виділяють мало соку, можна влити трішки води.
Ікра баклажанна шматочками готова. Подавайте гарячої.