Ікра з баклажанів по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування ікри з баклажанів дуже багато. Але я хочу запропонувати свій домашній рецепт, за яким її готували ще мої мама і бабуся. Дуже просто і дуже смачно!
Ікра з баклажанів просто джерело вітамінів і мікроелементів необхідних нашому організму. Причому, блюдо абсолютно вегетаріанське і підходить навіть тим, хто їсть тільки пісну їжу. Ароматна, корисна і смачна ікра підійде до столу в свята і будні. Спробуйте приготувати її за моїм рецептом і сподіваюся, що ви і ваші близькі оцінять по достоїнству.
- Баклажан - 5-6 штук
- Перець болгарський - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідор - 4-5 штук
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
Баклажани запечіть в духовці до м'якості. Попередньо їх наколи виделкою, інакше вони в духовці буквально вибухнуть. Можна баклажани відварити у воді, значення не має.
Після трохи охолодіть і очистіть від шкірки.
Болгарський перець очистіть від насіннєвої коробочки і помийте. Ріпчасту цибулю очистіть і помийте.
Пропустіть через м'ясорубку баклажани, болгарський перець і цибулю. Хто любить гостре може додати гіркий перець.
Помідори помийте і також пропустіть через м'ясорубку.
Перемішайте всі інгредієнти для ікри і тушкуйте на невеликому вогні 35-40 хвилин, періодично перемішуючи. Через 20 хвилин приготування влийте олію, додайте цукор і сіль за смаком.
У готову ікру додайте подрібнений часник і перемішайте.
Баклажаннаяікра по домашньому рецепту готова. Подавайте на закуску зі свіжим хлібом або грінками. Смачного!