Оладки з баклажанів і кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Оладки з баклажанів і кабачків - відмінна річна закуска, яка прекрасно підійде і до м'ясних страв, і навіть замінить їх, якщо хочеться заощадити. Готуються оладки тільки з доступних інгредієнтів.
Оладки з баклажанів і кабачків - це ідеальний варіант для вегетаріанців, але навіть м'ясоїдам обов'язково сподобається рецепт, як приготувати млинці з баклажанів і кабачків на сковороді. До складу оладок входять не тільки кабачки і баклажани, але також морква і цибуля, також можна додати солодкий перець, кольорову капусту і брокколі. Овочеві оладки завжди виходять дуже смачними і ситними. Якщо ви не хочете смажити їх на сковороді, то можна запекти в духовці на аркуші пергаменту, але все ж, як на мене, смачнішими вони виходять на сковороді.
- Баклажан - 1/2 штуки
- Кабачок - 1/2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Моркву і цибулю очистіть і промийте. Якщо кабачок молодий, то з нього шкірку можете не знімати, а просто обполосніть його разом з баклажаном.
Баклажани порізати дрібною соломкою, складіть в глибоку миску, злегка посоліть і залийте холодною водою. Залиште баклажани мінімум на 30 хвилин, так піде гіркоту.
Кабачок поріжте на довільні шматки і складіть в чашу чопера. Подрібніть кабачок до стану кашки.
Моркву і цибулю я також подрібнити в чоппере. Але можна цибулю просто дрібно порізати, а моркву натерти на дрібній тертці. Змішайте баклажани, подрібнені кабачки, цибулю і моркву. До цієї маси додайте також сіль, перець і яйце.
Гарненько перемішайте, щоб всі інгредієнти поєдналися. На сковороді розігрійте олію, ложкою викладайте овочеву масу. Смажте на середньому вогні до золотистого кольору. Потім переверніть і смажте з іншого боку.
Оладки з баклажанів і кабачків готові. Подавати їх я раджу з соусом (підійде майонез або кетчуп).
Їжте із задоволенням!