Котлети з кабачків і баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Овочеві котлети з кабачків і баклажанів виходять соковитими, ситними і дуже смачними. Їх можна запікати в духовці або ж обсмажити на сковороді з невеликим додаванням рослинної олії.
Перед вами рецепт, як приготувати котлети з кабачків і баклажанів. Такі котлети стануть корисним доповненням до будь-якого гарніру. Подавайте їх гарячими із зеленню і улюбленим соусом (томатним, майонезом) або сметаною. Готуйте з користю і задоволенням!
- Баклажан - 150 грам (очищений)
- Кабачок - 150 грам (очищений)
- Борошно пшеничне - 60 грам (висівковий)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухарі паніровочні - 50 грам
- Сир "російський" - 75 грам
- Яйце - 1 штука
- Часник сушений - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп, базилік)
- Перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі та зелень вимийте.
Баклажан очистіть. Якщо у кабачка жорстка шкірка, також зніміть її. Наріжте овочі дрібними кубиками (по 5 мм), приправити сіллю, дайте постояти 5 хвилин. Відіжміть зайву рідину.
Додайте до овочів висівковий борошно, панірувальні сухарі, часниковий порошок, подрібнену зелень і сир, натертий на дрібній тертці. Перемішайте ретельно за допомогою дерев'яної ложки.
Додайте яйце, перемішайте.
Руками формуйте котлети і викладайте їх на деко з пекарської папером, змащеній злегка маслом. Випікайте овочеві котлети в розігрітій до 200 ° C духовці протягом 15-20 хвилин до рум'яної скоринки. Потім переверніть і запікайте до готовності ще 7-10 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Смачного!