Рецепт Лазанья в стилі «Рататуй» фото

Лазанья в стилі «Рататуй»
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Баклажан, Фарш, Кабачок
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Літні
Гарячі страви

Перед вами дуже смачний кулінарний експеримент - "лазанья в стилі "рататуй"! Так, так, ці два блюда можна об'єднати, і результат неодмінно сподобається всім! дивіться рецепт.

На мій погляд, це незвичайне поєднання італійської та французької кухні дало вражаючий результат - лазанью в стилі "рататуй"! блюдо соковите, ситне, в ньому багато овочів і сиру, просто мрія! Обов'язково спробуйте приготувати за моїм рецептом. Всі овочеві шари повторюються і чергуються з сирним і томатно-м'ясним соусом. Аромат просто казковий!

  • Солодкий перець - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Фарш м'ясний - 350 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Соус "маринара" - 2 склянки
  • Кабачок - 2 штуки
  • Баклажан - 2 штуки
  • Сир твердий - 200 грам (пармезан, якщо є)
  • Сир Рікотта - 400 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
лазанья в стилі
1. Підготуйте продукти і приступимо!
лазанья в стилі
2. Баклажани вимийте, обсушити, поріжте тонкими слайсами. Посоліть і збризніть рослинним маслом.
лазанья в стилі
3. Те ж саме виконайте з кабачками.
лазанья в стилі
4. На сковороді гриль обсмажте овочі до м'якості.
лазанья в стилі
5. Приготуйте соус: поріжте дрібно цибулю, солодкий перець, обсмажте їх на ложці рослинного масла до м'якості.
лазанья в стилі
6. Додайте фарш, обсмажте хвилин 5-7 його з овочами, після влийте томатний соус і протушкувати все разом 5-7 хвилин.
лазанья в стилі
7. Соус готовий. В кінці можна додати зелень.
лазанья в стилі
8. Рікотту з'єднайте з яйцем, дрібкою солі і перцю, перемішайте. Твердий сир натріть на дрібній тертці.
лазанья в стилі
9. Візьміть вогнетривку форму, на дно покладіть пару ложок соусу.
лазанья в стилі
10. Далі укладіть шар баклажанів "внахлест" .
лазанья в стилі
11. Змастіть щедро томатним соусом.
лазанья в стилі
12. Розподіліть частина рікотти, присипте твердим сиром зверху.
лазанья в стилі
13. Далі - шар кабачків.
лазанья в стилі
14. Кабачковий шар щедро змастіть томатним соусом, далі - рикотта, сир. І так повторюйте шари, поки не закінчаться продукти. Останній шар зробіть з кабачків, красиво покладених сіточкою. Присипте сиром. Надішліть лазанью в гарячу духовку (розігріту до 200 градусів) з 30-35 хвилин.
лазанья в стилі
15. Готову лазанью не поспішайте подавати, їй потрібно хвилин 15-20, щоб охолонути, придбати форму.
лазанья в стилі
16. Пригощайтеся!

Схожі рецепти