Лазанья в стилі «Рататуй»
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами дуже смачний кулінарний експеримент - "лазанья в стилі "рататуй"! Так, так, ці два блюда можна об'єднати, і результат неодмінно сподобається всім! дивіться рецепт.
На мій погляд, це незвичайне поєднання італійської та французької кухні дало вражаючий результат - лазанью в стилі "рататуй"! блюдо соковите, ситне, в ньому багато овочів і сиру, просто мрія! Обов'язково спробуйте приготувати за моїм рецептом. Всі овочеві шари повторюються і чергуються з сирним і томатно-м'ясним соусом. Аромат просто казковий!
- Солодкий перець - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Фарш м'ясний - 350 грам
- Часник - 1 зубчик
- Соус "маринара" - 2 склянки
- Кабачок - 2 штуки
- Баклажан - 2 штуки
- Сир твердий - 200 грам (пармезан, якщо є)
- Сир Рікотта - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Підготуйте продукти і приступимо!
2. Баклажани вимийте, обсушити, поріжте тонкими слайсами. Посоліть і збризніть рослинним маслом.
3. Те ж саме виконайте з кабачками.
4. На сковороді гриль обсмажте овочі до м'якості.
5. Приготуйте соус: поріжте дрібно цибулю, солодкий перець, обсмажте їх на ложці рослинного масла до м'якості.
6. Додайте фарш, обсмажте хвилин 5-7 його з овочами, після влийте томатний соус і протушкувати все разом 5-7 хвилин.
7. Соус готовий. В кінці можна додати зелень.
8. Рікотту з'єднайте з яйцем, дрібкою солі і перцю, перемішайте. Твердий сир натріть на дрібній тертці.
9. Візьміть вогнетривку форму, на дно покладіть пару ложок соусу.
10. Далі укладіть шар баклажанів "внахлест" .
11. Змастіть щедро томатним соусом.
12. Розподіліть частина рікотти, присипте твердим сиром зверху.
13. Далі - шар кабачків.
14. Кабачковий шар щедро змастіть томатним соусом, далі - рикотта, сир. І так повторюйте шари, поки не закінчаться продукти. Останній шар зробіть з кабачків, красиво покладених сіточкою. Присипте сиром. Надішліть лазанью в гарячу духовку (розігріту до 200 градусів) з 30-35 хвилин.
15. Готову лазанью не поспішайте подавати, їй потрібно хвилин 15-20, щоб охолонути, придбати форму.
16. Пригощайтеся!