Салат до мантам
(покроковий рецепт з фото)
До мантам можна запропонувати овочі або такий салат з буряка, моркви і грибів. Салат заправлений майонезом, але можна замінити його рослинним маслом.
Ситний салат до мантам готуйте тоді, коли немає свіжих овочів. Овочі можна відварити напередодні, а в день подачі просто все нарізати. Рекомендую такий салат заправляти рослинною олією - смачно.
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Гриби - 250 грам (печериці)
- Цибулина - 1 штука
- Горошок консервований - 4-5 Ст. Ложок
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком (по бажанню)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для смаження грибів)
1. Відваріть буряк, моркву і картоплю, остудіть, очистіть. Буряк можна купити вже відварену або запекти в духовці, так буде швидше.
2. Цибулю порізати півкільцями.
3. Гриби і цибулю посмажити до готовності. Посолити.
4. Готові гриби відставити остигати.
5. Морква нарізати кубиками.
6. Картоплю нарізати кубиками.
7. Буряк нарізати кубиками.
8. Скласти всі овочі в салатник, додати горошок.
9. Додати смажені гриби з цибулею і майонез, спеції, Зелена цибуля.
10. Перемішати, салат до мантам готовий! Смачного!