Соус до мантам
(покроковий рецепт з фото)
Цей соус до мантам підходить дуже добре. Його ж деякі використовують разом з пельменями. Соусів до мантам існує не дуже багато. А томатний - один з кращих серед них. Спробуйте самі.
Таким соусом слід змащувати манти перед подачею. Разом з гарячими мантами він розкриє свій аромат і буде чудово доповнювати смак м'яса. До мантам можна готувати різні соуси: сметанний із зеленню, томатний зі свіжих помідорів з кропом, часниковий білий соус або томатний з гострим перцем і часником (як в даному рецепті). Дивіться, як приготувати соус до мантам, пробуйте і діліться враженнями.
- Томатна паста - 100 грам
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Червоний перець - За смаком
- Часник - 4-6 зубчиків
1. Мінімум доступних інгредієнтів - і ваші манти можна буде їсти з вишукано-пекучим соусом на основі томатної пасти, часнику і гострого перцю.
2. Відразу слід прожарити трохи перець. Як тільки відчуєте приємний специфічний запах перцю - він готовий. Головне не пережарьте його, щоб не було присмаку гіркоти.
3. Змішайте томатну пасту з часником. Часник можна видавити, щоб він пустив і сік, а можна просто дрібно порізати, на ваш погляд.
4. Кип'ятимо рослинне масло і киплячим виливаємо його в нашу суміш. Перець попередньо слід змішати з томатною пастою і часником.
5. Даємо трохи постояти до повного охолодження соусу.
6. Коли соус до мантам настоїться, переливаємо його в баночку або соусницю і подаємо до мантам.