Рваний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Є безліч рецептів страв з лаваша. Пропоную ще один. Такий пиріг дуже просто і швидко приготувати. Хрусткий зовні і м'який, ніжний всередині, він стане хорошим доповненням до будь-якої трапези.
Цей чудовий рваний пиріг з тонкого лаваша порадує вашу сім'ю своїм смаком і ароматом. Він приклад того, як з найпростіших продуктів можна приготувати відмінне блюдо. Інгредієнти для начинки можете брати будь-які на ваш смак і наявності. Але обов'язково повинні бути яйця і молоко. Сіль класти не потрібно. Її досить в лаваші, sиre, оливках і ковбасках.
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- Сир "російський" - 150 грам
- Помідор - 1 штука
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Ковбаски - 2 штуки
- Оливки зелені - 100 грам
- Жовток яйця - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
- Кріп, петрушка - 10 грам
Наріжте помідор, оливки, ковбаски. Сир натріть на тертці.
Викладіть в глибоку миску. Додайте яйця і нарізану зелень, перемішайте.
Один лаваш порвіть на шматочки руками і викладіть в миску.
Залийте лаваш молоком, бажано не холодним. Дайте постояти 5-8 хвилин.
У лаваш з молоком додайте помідор, сир, ковбаски, оливки і яйця. Добре перемішайте.
Другий лаваш викладіть у форму, змащену вершковим маслом. Краї лаваша повинні звисати.
Накрийте цими краями пиріг у формі.
Змастіть пиріг жовтком одного яйця.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 175-180 градусів до рум'яної скоринки.
Рваний пиріг готовий. Подавайте його в теплому вигляді.