Рецепт Рваний пиріг з лаваша фото

Рваний пиріг з лаваша
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Лаваш
Пісні страви
На полуденок , На швидку руку
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Найшвидша випічка, яку ви можете приготувати в домашніх умовах - рваний пиріг з лаваша. В якості начинки для нього використовуйте кілька видів сиру і свіжу зелень кропу або петрушки.

Опис приготування:

Випічку можна брати з собою в поїздку, пікнік, на роботу. Особливо ідеально поєднується вона з гарячим чаєм з лимоном, так як на смак - слегка солоновата. Ви можете використовувати будь-який вид і сорт сиру, який легко плавиться: mocarellu, фета, сулугуні.

  • Лаваш - 2 штуки (список)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сир - 120 грам
  • Сир твердий - 120 грам
  • Петрушка - 0, 5 пучка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
рваний пиріг з лаваша - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
рваний пиріг з лаваша - фото крок 2
Натріть твердий сир на тертці з дрібними отворами в глибоку ємність: миску або салатник. Туди ж вбийте пару курячих яєць, додайте сир будь-якої жирності і сіль. Промийте і подрібніть свіжу зелень петрушки і додайте до решти інгредієнтів в миску. Акуратно все перемішайте.
рваний пиріг з лаваша - фото крок 3
Лаваш нарвіть руками на середні частини. Перемішайте з сирною начинкою.
рваний пиріг з лаваша - фото крок 4
Змастіть форму рослинним маслом і викладіть в неї всю масу. Розігрійте духовку до 180 градусів і помістіть в неї форму. Випікайте пиріг близько 15-20 хвилин - більше не треба, так як він створений з готових продуктів. Головне, щоб розплавилася сирна начинка.
рваний пиріг з лаваша - фото крок 5
Готовий пиріг обережно вийміть з духовки, а потім з форми.
рваний пиріг з лаваша - фото крок 6
Наріжте на частини і подавайте до столу разом з гарячим чаєм. Випічка смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Схожі рецепти