М'ясний пиріг з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Чи не багато господинь люблять працювати з тестом. Іноді воно не підходить, а на його приготування може піти досить багато часу. Пропоную вам відмінну альтернативу - м'ясний пиріг з лаваша.
Коли немає часу або бажання займатися тестом, а хочеться чогось смачненького, можна приготувати м'ясний пиріг з лаваша, рецепт з фото якого я представила вашій увазі нижче.
- Лаваш - 2 штуки
- М'ясний фарш - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Сир - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування м'ясного пирога з лаваша досить простий. Для початку необхідно зайнятися начинкою. Цибулину очистити і нарізати маленькими кубиками.
2. На сковороду налити трохи олії і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
3. До обсмаженої цибулі відправити фарш і смажити, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок.
4. Посолити і поперчити за смаком. Додати улюблені спеції, трави і томатну пасту (можна замінити свіжими помідорами). Смажити ще близько 5 хвилин, потім зняти з вогню і добре остудити.
5. Лаваш розгорнути на робочій поверхні. Викласти на нього половину м'ясної начинки і розподілити рівномірно.
6. Сир натерти на дрібній тертці або середньої. При бажанні також можна додати часник.
7. Зверху фаршу викласти тертий сир.
8. Тоненькою сіточкою змастити поверхню сметаною (можна замінити майонезом) і акуратно згорнути рулет, кожен раз щільно притискаючи.
9. Виконати всі теж саме і з другим лавашем. Форму для запікання змастити трохи олією. Викласти туди готові рулети.
10. В окремій ємності збити яйця з дрібкою солі. Додати трохи сметани, можна поперчити за смаком.
11. Отриманою сумішшю залити пиріг і відправити його в попередньо розігріту духовку на 25-30 хвилин.
12. Готовий м'ясний пиріг з лаваша в домашніх умовах перед подачею трохи остудити і нарізати порційними шматочками. При бажанні можна ще прикрасити свіжою зеленню.