М'ясний пиріг «хризантема»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні запропоную вашій увазі рецепт, як приготувати м'ясний пиріг "хризантема" . Крім того, що він виходить дуже смачним і ситним, подивіться, як ефектно він виглядає! Всі будуть в захваті!
М'ясний пиріг "хризантема" - просто знахідка для будь-якої господині. Це смачне і ситне блюдо можна приготувати і до обіду, і закуски. Відмінно такий пиріг підійде і для перекусу. Ніжне і пухнасте дріжджове тісто, в якому рівномірно розподілена соковита м'ясна начинка… Що може бути краще! А якщо ви думаєте, що приготувати такий пиріг складно, то ви помиляєтеся! Головне - все робити строго за рецептом, і тоді результат вас вразить і смаком, і зовнішнім виглядом.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Кефір - 150 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Яйця - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - для змащення)
- Борошно - 3-3, 5 склянки (скільки візьме тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Фарш - 300 грам (будь-який м'ясний або курячий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш я приготувала заздалегідь, пропустивши м'ясо через м'ясорубку разом з цибулею і часником, посолила і поперчити за смаком.
Займіться тестом. У теплому молоці розчинити дріжджі, додайте цукор і залиште на 15 хвилин.
Через деякий час на поверхні з'явиться шапка з піни, це означає, що дріжджі діють.
Додайте до дріжджів кефір, яйце, сіль, перемішайте.
Всипати борошно і замішують м'яке тісто.
Коли тісто буде готове, покладіть його в глибоку миску, накрийте чистим рушником і залиште на 1 час. За цей час тісто підросте і стане дуже пухнастим і м'яким.
Знову обомніте тісто, розділіть його на 2 частини. Одну частину розкачайте товщиною 3-4 мм, склянкою або спеціальної вирубкою видавіть кружечки діаметром приблизно 7-8 см.
На кожен гурток покладіть по 1 немає. Ложці фаршу.
Складіть гурток навпіл.
Потім знову складіть навпіл, кінець легка защепіте.
Отримані заготовки складіть в круглу форму для випічки спочатку по великому колу.
Потім розкачати другу частину тесту, сформуйте такі ж заготовки і складіть їх в середину.
Зверху залийте збитим яйцем. Запікайте в духовці при 200 градусах 35-40 хвилин.
М'ясний пиріг "хризантема" готовий. Можна їсти його гарячим. Смачного!