Рецепт М'ясний пиріг «хризантема» фото

М'ясний пиріг «хризантема»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш , Дріжджове тісто
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Ювілей
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Сьогодні запропоную вашій увазі рецепт, як приготувати м'ясний пиріг"Хризантема" . Крім того, що він виходить дуже смачним і ситним, подивіться, як ефектно він виглядає! Всі будуть в захваті!

Опис приготування:

М'ясний пиріг"Хризантема" - просто знахідка для будь-якої господині. Це смачне і ситне блюдо можна приготувати і до обіду, і закуски. Відмінно такий пиріг підійде і для перекусу. Ніжне і пухнасте дріжджове тісто, в якому рівномірно розподілена соковита м'ясна начинка… Що може бути краще! А якщо ви думаєте, що приготувати такий пиріг складно, то ви помиляєтеся! Головне - все робити строго за рецептом, і тоді результат вас вразить і смаком, і зовнішнім виглядом.


  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 25 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Яйця - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - для змащення)
  • Борошно - 3-3, 5 склянки (скільки візьме тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Фарш - 300 грам (будь-який м'ясний або курячий)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
м'ясний пиріг
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш я приготувала заздалегідь, пропустивши м'ясо через м'ясорубку разом з цибулею і часником, посолила і поперчити за смаком.
м'ясний пиріг
Займіться тестом. У теплому молоці розчинити дріжджі, додайте цукор і залиште на 15 хвилин.
м'ясний пиріг
Через деякий час на поверхні з'явиться шапка з піни, це означає, що дріжджі діють.
м'ясний пиріг
Додайте до дріжджів кефір, яйце, сіль, перемішайте.
м'ясний пиріг
Всипати борошно і замішують м'яке тісто.
м'ясний пиріг
Коли тісто буде готове, покладіть його в глибоку миску, накрийте чистим рушником і залиште на 1 час. За цей час тісто підросте і стане дуже пухнастим і м'яким.
м'ясний пиріг
Знову обомніте тісто, розділіть його на 2 частини. Одну частину розкачайте товщиною 3-4 мм, склянкою або спеціальної вирубкою видавіть кружечки діаметром приблизно 7-8 см.
м'ясний пиріг
На кожен гурток покладіть по 1 немає. Ложці фаршу.
м'ясний пиріг
Складіть гурток навпіл.
м'ясний пиріг
Потім знову складіть навпіл, кінець легка защепіте.
м'ясний пиріг
Отримані заготовки складіть в круглу форму для випічки спочатку по великому колу.
м'ясний пиріг
Потім розкачати другу частину тесту, сформуйте такі ж заготовки і складіть їх в середину.
м'ясний пиріг
Зверху залийте збитим яйцем. Запікайте в духовці при 200 градусах 35-40 хвилин.
м'ясний пиріг
М'ясний пиріг"Хризантема" готовий. Можна їсти його гарячим. Смачного!

Схожі рецепти