Рецепт М'ясний пиріг «хризантема» фото

М'ясний пиріг «хризантема»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш, Дріжджове тісто
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Ювілей
Випічка, Пироги

Сьогодні запропоную вашій увазі рецепт, як приготувати м'ясний пиріг "хризантема" . Крім того, що він виходить дуже смачним і ситним, подивіться, як ефектно він виглядає! Всі будуть в захваті!

М'ясний пиріг "хризантема" - просто знахідка для будь-якої господині. Це смачне і ситне блюдо можна приготувати і до обіду, і закуски. Відмінно такий пиріг підійде і для перекусу. Ніжне і пухнасте дріжджове тісто, в якому рівномірно розподілена соковита м'ясна начинка… Що може бути краще! А якщо ви думаєте, що приготувати такий пиріг складно, то ви помиляєтеся! Головне - все робити строго за рецептом, і тоді результат вас вразить і смаком, і зовнішнім виглядом.


  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 25 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Яйця - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - для змащення)
  • Борошно - 3-3, 5 склянки (скільки візьме тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Фарш - 300 грам (будь-який м'ясний або курячий)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
м'ясний пиріг
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш я приготувала заздалегідь, пропустивши м'ясо через м'ясорубку разом з цибулею і часником, посолила і поперчити за смаком.
м'ясний пиріг
Займіться тестом. У теплому молоці розчинити дріжджі, додайте цукор і залиште на 15 хвилин.
м'ясний пиріг
Через деякий час на поверхні з'явиться шапка з піни, це означає, що дріжджі діють.
м'ясний пиріг
Додайте до дріжджів кефір, яйце, сіль, перемішайте.
м'ясний пиріг
Всипати борошно і замішують м'яке тісто.
м'ясний пиріг
Коли тісто буде готове, покладіть його в глибоку миску, накрийте чистим рушником і залиште на 1 час. За цей час тісто підросте і стане дуже пухнастим і м'яким.
м'ясний пиріг
Знову обомніте тісто, розділіть його на 2 частини. Одну частину розкачайте товщиною 3-4 мм, склянкою або спеціальної вирубкою видавіть кружечки діаметром приблизно 7-8 см.
м'ясний пиріг
На кожен гурток покладіть по 1 немає. Ложці фаршу.
м'ясний пиріг
Складіть гурток навпіл.
м'ясний пиріг
Потім знову складіть навпіл, кінець легка защепіте.
м'ясний пиріг
Отримані заготовки складіть в круглу форму для випічки спочатку по великому колу.
м'ясний пиріг
Потім розкачати другу частину тесту, сформуйте такі ж заготовки і складіть їх в середину.
м'ясний пиріг
Зверху залийте збитим яйцем. Запікайте в духовці при 200 градусах 35-40 хвилин.
м'ясний пиріг
М'ясний пиріг "хризантема" готовий. Можна їсти його гарячим. Смачного!

Схожі рецепти