Пиріг «хризантема»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Якщо ви задумали порадувати себе і близьких смачною, незвичайної випічкою, то ознайомтеся, як приготувати пиріг"Хризантема" , який виходить дуже ситним, адже м'ясний фарш - його головний інгредієнт.
Опис приготування:
Цей рецепт надзвичайно простий і разом з тим незвичайний. Готувати його дуже легко, особливо якщо у господині під рукою є заздалегідь заготовлений фарш і дріжджове тісто. Тоді процес взагалі значно прискорюється. Пиріг виходить дуже гарний, як хризантема, пелюстки якої наповнені начинкою з свинячого фаршу. Смачно, ситно і дуже по-домашньому.
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця курячі - 1 штука
- Жовтки курячі - 1 штука
- Молоко - 30 мілілітрів
- Свинячий фарш - 500 грам
- Сир твердий - 120 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Тісто дріжджове - 500 грам
1. Підготуйте дріжджове тісто. Я використовую покупне. Потім приступайте до начинки. Для цього в свинячий фарш додайте сіль, перець чорний мелений (за смаком), яйце. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. З'єднайте з фаршем і гарненько його вимісити. Натріть сир на дрібній тертці.
2. Готове дріжджове тісто розділіть на кілька пластів. Розкачайте кожен пласт і виріжте з них гуртки по 10 см в діаметрі.
3. У кожну круглу заготовку з тіста викладайте по 1, 5 немає. Ложки начинки. Присипте тертим сиром начинку зверху.
4. Потім кожну заготовку з начинкою складіть посередині. Потім ще раз складіть навпіл і обидва вільних краю защіпніте. Утворені пелюстки щільно один до одного укладайте в форму для випічки, попередньо застеливши аркушем паперу з пергаменту. Накрийте рушником і залиште пиріг, щоб він піднявся, з 20 хвилин.
5. Потім злегка збийте жовток з молоком і змастіть верхівку пирога. Поставте для випікання в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 З. Готовий пиріг дістаньте з духовки і трохи його остудіть. Подавайте до столу, НЕ нарізаючи. Кожен «пелюстка» чудово відламується. Смачного.