Пиріг «хризантема»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви задумали порадувати себе і близьких смачною, незвичайної випічкою, то ознайомтеся, як приготувати пиріг "хризантема", який виходить дуже ситним, адже м'ясний фарш - його головний інгредієнт.
Цей рецепт надзвичайно простий і разом з тим незвичайний. Готувати його дуже легко, особливо якщо у господині під рукою є заздалегідь заготовлений фарш і дріжджове тісто. Тоді процес взагалі значно прискорюється. Пиріг виходить дуже гарний, як хризантема, пелюстки якої наповнені начинкою з свинячого фаршу. Смачно, ситно і дуже по-домашньому.
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця курячі - 1 штука
- Жовтки курячі - 1 штука
- Молоко - 30 мілілітрів
- Свинячий фарш - 500 грам
- Сир твердий - 120 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Тісто дріжджове - 500 грам
2. Готове дріжджове тісто розділіть на кілька пластів. Розкачайте кожен пласт і виріжте з них гуртки по 10 см в діаметрі.
4. Потім кожну заготовку з начинкою складіть посередині. Потім ще раз складіть навпіл і обидва вільних краю защіпніте. Утворені пелюстки щільно один до одного укладайте в форму для випічки, попередньо застеливши аркушем паперу з пергаменту. Накрийте рушником і залиште пиріг, щоб він піднявся, з 20 хвилин.