Лінивий пиріг з лаваша з сиром, картоплею і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Хочеться пирога, але немає ніякого бажання возитися з тестом? є вихід! Приготуйте пиріг з лаваша - швидко і просто. А начинка може бути будь-який, наприклад, як у мене. Дивіться рецепт!
Ситний пиріг цілком замінить вечерю, стане відмінним недільним сніданком або легким обідом на роботі. Приготуйте один раз і ви полюбите такі пироги!
- Лаваш листової - 2 штуки
- Картопля - 2-3 штук
- Сир Адигейський - 200-250 грам
- Зелень - 2 пучка (різна)
- Яйця - 5 штук
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
Зелень промийте і добре просушіть. Набір зелені обмежується тільки вашими вподобаннями. Дуже гарні в таких пирогах кріп, зелена цибуля і м'ята. У мене ще селера з молодими черешками і трохи петрушки. Зелень наріжте не дуже дрібно.
Картопля зваріть в мундирі, очистіть і остудіть. З холодильника вийміть сир.
Натріть картоплю і адигейський сир на крупній тертці. Тертку попередньо змастіть маслом, так продукти не будуть до неї прилипати. З'єднайте картоплю і сир із зеленню, приправити сіллю, поперчіть, додати перець.
З лаваша виріжте коло, розміром з форму. Що залишився лаваш розріжте на 3-4 шматка і покладіть в роз'ємну форму так, щоб краї звисали назовні, а на дні було 2-3 шару. Змастіть основу 1 яйцем.
Викладіть начинку на лаваш. Зробіть чотири поглиблення і покладіть в них жовтки.
Білки збийте виделкою зі сметаною і сіллю, залийте цією сумішшю начинку пирога.
Загорніть краї лаваша поверх начинки, накрийте вирізаним кругом. Зверху викладіть шматочки вершкового масла. Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки і пружною начинки.
Готовий пиріг вийміть їх духовки і накрийте рушником, не виймаючи з форми. Хвилин через 10-15 акуратно зніміть бортики форми і перенесіть пиріг на блюдо. Смачно подавати пиріг теплим, остиглий він теж хороший. До пирога подайте свіжі помідори - дуже смачно!